Tiskani izvod

Številka 9 / letnik 2021 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Šunkarna in restavracija Kodila, Murska Sobota
V hiši prekmurske šunke in drugih mesnih dobrot

Predstavitev restavracije + recepti:
- Goveji tartar z dehidriranim rumenjakom
- Juha iz pečenega korenčka z lardom in žajbljem
- Zarebrnica mangalice z bučkami in pestom iz bazilike in suhih marelic
- Steak tomahavk z rdečo peso in korenčkom
- Pita mascarpone - jagoda s sorbetom iz maline in mete

Čas je za jesenske jedi

Recepti:
-Paradižnikova solata z mocarelo, salamo in pestom
-Piščančja solata s figami, grozdjem in parmezanom
-Svinjski kotleti s kitajskimi začimbami in pečenim ringlojem
-Jagnječje zarebrnice z baziliko, pečenim paradižnikom in mlado čebulico
-Figovi kolački
-Ingverjeva torta z ringlojem

Čas je za palačinke

Recepti:
-Osnovno testo za palačinke
-Testo za slane ajdove palačinke
-Palačinke s kozjim sirom in v soli pečeno rdečo peso
-Soufflé palačinke z gobami šitake in sirom grojer
-Palačinke z osličem, koruzo, cvetačo in limoninim bešamelom
-Palačinke s pečeno banano, pasijonko in kokosom
-Palačinke s hruškami, kuhanimi v čaju, karamelo in drobljencem makadamije

Crêpes in galettes
chef Mickaël Alix, mojster francoskih palačink

intervju

V svetu začimb

Recept:
-Golaž z vlivanci

Pravni nasveti za gostince
Novi turistični boni – spodbuda potrošnje, ki jo ovira birokracija

piše: odvetnik mag. Primož Krapenc z ekipo Odvetniška družba Krapenc in odvetniki

Kjer je ogenj je tudi okus
predstavitev

+recepti: Bikovi repi pod peko, tunov ražnjič, bobiči

Slaščičarstvo / pekarstvo
Ko zadiši po pogači z jabolki in cimetom

Recepta:
-Jabolčna pogača
-Masleni polž s cimetom

Dogodki
Gurmanski dogodki vabijo v Posavje, Napoved 68. Gostinsko turističnega zbora Slovenije, Raziščite kulinariko ptujskih ulic, V 16 urah do rekordnega bograča, Dan postrvi v Termah Snovik, Več kot le kulinarični pozdrav z Idrijskega, V Brežicah pogostili zdravstvene delavce, Na Turistici o pomenu dediščine, Sladka Istra bo, se vidimo v Kopru!, Razstava »ustvarjalnost je super hrana«, Na kulinaričnem večeru JRE chefi ponovno navdušili, Vabilo - Naj Fala kruh 2021
Ostalo
Idejnik – novice iz tujine, Nagradna igra ZAŠČITENA ŽIVILA
Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2025 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna