Objavili smo

6 enostavnih receptov za nepozabni »cheesecake«

05 / 2022

STE ZA KLASIKO ALI MODEREN PRIDIH?
Če mislite, da je cheesecake - ali po naše sirova torta - ameriška pogruntavščina, ste se zmotili. Na grškem otoku Samos so jo poznali že pred več kot 4 tisoč leti. Preprost sirni kolač so pripravljali iz svežega sirčka, ki so mu primešali moko in med ter vse skupaj spekli v lončeni posodi. Takrat je bila to priljubljena poročna sladica, veljala pa je tudi za odličen vir energije. Uživali naj bi jo celo športniki med prvimi olimpijskimi igrami leta 776 pred našim štetjem. V majski številki revije Pet zvezdic objavljamo 6 hitrih in enostavnih receptov za sirove tortice v klasični izvedbi in s sodobnejšim pridihom. Še lažje kot spekli, pa jih boste pojedli!

Tekst in foto: Guliver/Stockfood

Rrecepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 5/2022.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Recepti:
-New York deli cheesecake
-Torta “piškotki in smetana” brez pečenja
-Cheesecake rjavčki (Browniji)
-Malina z belo čokolado
-Cheesecake s čokoladicami Mars
-Sirčkova torta s citrusi in pasijonko

Deli na
06 / 2022
Bistro Grad Štanjel - chef Simo Komel
V OBJEMU KRAŠKIH OKUSOV IN ROMANTIKE Bistro Grad Štanjel, ki naj bi se kmalu preimenoval v restavracijo in bar, smo obiskali v času, ko na Krasu vse cveti in se edinstvena strnjena vas z ozkimi kamnitimi ulicami, impozantnim gradom in cerkvijo, prečudovitim Ferrarijevim vrtom in neskončnim razgledom...
06 / 2022
dr. Polonca Andrejčič Mušič - Jedi lahko obogatimo tudi s hidrolati in oljčnimi listi
Čeprav je Ljubljančanka dr. Polonca Andrejčič Mušič po poklicu gradbenica in se na svoji karierni poti v prvi vrsti ukvarja s prometno varnostjo in urbanističnimi ureditvami kolesarskega prometa, je tudi zelo velika ljubiteljica narave. Ta je njen stalni vir raziskovanja in ustvarjalnega navdiha,...
06 / 2022
Frankfurt, mesto tradicije in sodobnosti
Frankfurt je resda sodobna metropola, vendar pa je v njej dovolj prostora tudi za tradicijo in druge neskončne možnosti za preživljanje prostega časa. Svoj čar mu dajejo reka Majna, obilica znamenitosti, prijetne pivnice, ki točijo domač jabolčnik, priznani muzeji, parki in narava. Slovenci...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.