Objavili smo
05 / 2022
STE ZA KLASIKO ALI MODEREN PRIDIH?
Če mislite, da je cheesecake - ali po naše sirova torta - ameriška pogruntavščina, ste se zmotili. Na grškem otoku Samos so jo poznali že pred več kot 4 tisoč leti. Preprost sirni kolač so pripravljali iz svežega sirčka, ki so mu primešali moko in med ter vse skupaj spekli v lončeni posodi. Takrat je bila to priljubljena poročna sladica, veljala pa je tudi za odličen vir energije. Uživali naj bi jo celo športniki med prvimi olimpijskimi igrami leta 776 pred našim štetjem. V majski številki revije Pet zvezdic objavljamo 6 hitrih in enostavnih receptov za sirove tortice v klasični izvedbi in s sodobnejšim pridihom. Še lažje kot spekli, pa jih boste pojedli!
Tekst in foto: Guliver/Stockfood
Rrecepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 5/2022. Nakup izvoda / Letna naročnina
Recepti:
-New York deli cheesecake
-Torta “piškotki in smetana” brez pečenja
-Cheesecake rjavčki (Browniji)
-Malina z belo čokolado
-Cheesecake s čokoladicami Mars
-Sirčkova torta s citrusi in pasijonko