Objavili smo

Austria Trend Hotel Ljubljana - chef Damjan Wallner

01 / 2020

Austria Trend Hotel Ljubljana se je odprl pred šestnajstimi leti, takrat še pod drugim imenom, lastniki in upravljavci. Od leta 2008 z njim upravlja avstrijska hotelska družba Austria Trend. Leta 2015 se je hotelu uspelo izviti iz rdečih številk in danes posluje uspešno. Še več – kmalu se obeta začetek prenove hotelskih sob, s prihodom chefa Damjana Wallnerja pred dvema letoma pa je svež veter zavel tudi v kulinarični ponudbi. 

V Austria Trend Hotelu Ljubljana so v leto 2020 vstopili optimistično in s pogumnimi načrti. Med drugim se v drugi polovici januarja obeta začetek prenove polovice od skupno 214 sob, ki se bo nadaljevala s prenovo ostalih sob in 11 konferenčnih dvoran do konca leta ter restavracije in lobija v naslednjem letu. Kljub prenavljanju bo hotel ves čas odprt in na voljo gostom...

Novo zgodbo je z novo ekipo pred dvema letoma začela pisati tudi hotelska kuhinja. Glavni odgovorni kuhar (executive chef) je 28-letni Damjan Wallner, ki se kljub mladosti lahko pohvali s paleto izkušenj. Nabirati jih je začel že v času izobraževanja na Srednji šoli za gastronomijo in turizem Ljubljana. Takrat je preko evropskega programa izmenjav Erasmus dobil priložnost tudi za enomesečno prakso v Italiji, kjer se je rodila njegova ljubezen do testa. »Delal sem v pekarni, kjer sem dobil občutek za različne vrste testa, ki mi še danes pridejo prav. Ni lepšega, kot ugrizniti v sveže pečeno, še toplo in hrustljavo pravo italijansko fokačo,« v smehu pove simpatični Wallner. Zdaj tovrstna znanja pogosto uporablja za razvajanje hotelskih gostov, pa tudi udeležencev kongresov in porok, ki jih v hotelu ne manjka...
Njegova desna roka je Matjaž Hribar (namestnik vodje / souse chef), medtem ko je za mentorski del zadolžen chef Matjaž Pozderec. Za sabo ima desetletja samostojnega dela in izobraževanja na področju kuharstva in gostinstva, zato mladi ekipi z veseljem priskoči na pomoč, tako z delom kot nasveti...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Avokadov tatar s hrustljavo kraljevo kozico
- Pašteta dimljene postrvi v pistacijevem ovoju s hrenovimi perlami in kremo viljamovke
- Ajdova juha z zeliščnim raviolom, polnjenim z dimljenimi račjimi prsmi, jurčki in mladim sirom
- Hišni skutni njoki z bučo svežim žajbljem in zorjenim sirom
- Srnin hrbet z vinsko omako in divjimi jabolki, štrukljem sladkega krompirja in kremo iz zelene
- Brezglutenska kostanjeva rezina

Deli na
04 / 2020
Primož Dolničar
Širši javnosti je postal znan po avtorskih kuharskih oddajah na nacionalni televiziji in na mednarodnem tv kanalu 24Kitchen. Pred nekaj meseci je izšla tudi njegova prva kuharska knjiga Z vrta na mizo. A 46-letni Primož Dolničar je še veliko več kot zgolj uspešen kuharski in mizarski samouk....
04 / 2020
Čas je za jajčne jedi - Jajce, simbol novega začetka
Jajce že stoletja simbolizira plodnost, novo življenje, radost in blagostanje, v krščanski ikonografiji vstajenje Jezusa Kristusa, ponovnega rojstva in upanja. Od nekdaj so ob veliki noči jajca barvali rdeče, da bi ponazorili Kristusovo kri. Danes na velikonočni mizi ne smejo manjkati lepo pobarvani...
04 / 2020
Restavracija Dewakan, Kuala Lumpur - chef Darren Teoh
Velikokrat sem že poudarila, da so moje potovalne destinacije pogojene z izvrstno kulinariko, ki jo ponujajo, ali z odličnimi vini. Nič drugače ni bilo med letošnjimi zimskimi počitnicami. Začetek potovanja je bil obisk Kuala Lumpurja in restavracije Dewakan, ki jo je lani izbor 50 Best Restaurants...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.