Objavili smo

Bistro Lalu, Celje - chef Marko Pavčnik

10 / 2022

BISTRONOMIJA CHEFA LETA - ZA VSAK DAN IN VSAKO PRILOŽNOST!
Marko Pavčnik, ki ga je gastronomski vodnik Gault&Millau Slovenija razglasil za Chefa leta 2022 in katerega fine dinning kreacije je mogoče okušati in doživeti v restavraciji Pavus na Gradu Tabor Laško, ne miruje. Od maja dalje Celjane in druge obiskovalce knežjega mesta skupaj s svojo simpatično ekipo navdušuje tudi v Bistroju Lalu. V njem se dan lahko začne ali konča, a vedno ob dobri hrani in v sproščenem vzdušju.

Počasi in premišljeno v nov izziv
Mnogi ste me že večkrat vprašali, zakaj znani chefi poleg restavracij kar naenkrat odpirajo še bistroje in ali je to zgolj zaradi domnevno večjega prometa in boljše poslovne varnosti (o čemer so mnogi chefi sicer zares začeli razmišljati prav v času korone). Zato se temu vprašanju ob srečanju z Markom Pavčnikom seveda nisem mogla izogniti. »Če bi šlo res samo za to, bi odprl fast food,« je v smehu odgovoril in dodal: »Gostinski lokal tipa bistro je bil že dlje časa moja želja. V takšnih lokalih se tudi sam in moja družina dobro počutimo in jih radi obiskujemo. Kjer v sproščenem vzdušju lahko uživaš od dobri hrani in po sprejemljivi ceni. Zavedam se, da v fine dinning restavracijo človek ne gre vsak dan in ob vsaki priložnosti. Bistro pa je namenjen prav temu.«

Kjer si gost lahko oblizuje prste
Če poznaš Markovo kulinariko na gradu, je kar težko verjeti, da tudi vse kreacije v Bistroju Lalu nosijo njegov podpis. Drugačen stil, drugačne kombinacije, od posodobljene tradicije do eksotičnega pridiha. »Se ne obremenjujem in omejujem. Želim, da je hrana v bistrojskem stilu, a obenem zelo kvalitetna, po možnosti iz lokalno pridelanih živil, in predvsem dobra. To je poanta bistronomije, ki združuje bistro in gastronomijo,« je razložil. Nabor jedi v ponudbi sicer ni velik, a v njej boste našli tudi tedenska kosila, pa Cigojeve suhe mesnine, kruh izpod rok Luke Gmajnerja (nekoč chef v Galeriji okusov, zdaj ima kruharnico Dobrine) in lep vinski izbor, tudi na kozarec...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 10/2022.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Gamberov tatar
-Hrustljava tuna
-»Bao buns« s pujsom
-Piščanec za dva z jurčki, tartufi in gosjimi jetri
-Creme brulee s sorbetom črnega ribeza

Dodatne informacije o bistroju:
LALU bistro, Trg Celjskih Knezov 3, 3000 Celje
www.lalu.si / info@lalu.si /  03 - 777 5 777

Deli na
09 / 2023
Bro'Sis Bar & Restaurant, Maribor
KO SESTRA IN BRAT ZDRUŽITA MOČI, SE BRO'SIS RODI Gostinska zgodba, ki jo v Mariboru pišeta Anja in Rok Zebec, sestra in brat, dokazuje dvoje – da se tudi v težkih časih lahko rodijo dobre stvari in da obstajajo mladi, ki jih delo v kuhinji in strežbi zelo veseli. Okusno hrano in prijazno postrežbo...
09 / 2023
Bistro Štorja, Postojna
NOVE ZGODBE IN OKUSI MED GOZDOM IN MORJEM Zakonca Marko in Anja Stanković, chef in slaščičarka, pravita, da želita z Bistrojem Štorja postaviti Postojno na kulinarični zemljevid Slovenije. Da bi se domači in tuji gostje v njej ustavljali ne le zaradi Postojnske jame, ampak tudi vrhunske kulinarične...
09 / 2023
Miralem Junuzović, Najboljši natakar / sommelier 2023
VČASIH POZABLJAMO, KAJ JE NAŠA PRVA NALOGA - DA SE GOST POČUTI DOBRO! Pri gastronomskem vodniku Gault&Millau Slovenija želijo doprinesti k dvigu ugleda in zanimanja mladih za poklic natakar, zato vsako leto podelijo tudi posebno nagrado Najboljši natakar / sommelier. Letos je šel prestižni...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.