Objavili smo

Buče, kraljice jeseni

10 / 2020

Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe, s pirejem nadevati raviole, odlična je pečena in postrežena k mesu ali v solatah, uporabna je za pripravo peciva. Vsestranska buča se rada druži z aromatičnimi zelišči, kot sta žajbelj in rožmarin, v sladicah pa tudi z muškatnim oreščkom in cimetom. 

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst in foto: StockFood Feature by Bauer Syndication

Recepti:
-Gratinirane polnjene testenine v omaki iz maslene buče
-Bučno-krompirjeva juha s cimetovo peno
-Solata s popečenim piščancem, bučo, rdečo peso, orehi in sirom
-Zvitek z bučo, mlado špinačo in žajbljevim maslom
-Pečena buča z mleto jagnjetino
-Bruskete z mandljevim pirejem, pečeno bučo in feta sirom

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Izvorno slovensko - Bohinjsko, From Bohinj
ZGODBE, V KATERIH STA UJETA BOHINJSKO SRCE IN DUŠA Bohinjci so odgovorni, trmasti in dosledni ljudje. Izklesala jih je dolga era železarstva pa tudi oddaljenost od udobja urbanega okolja. Že stoletja se borijo s težkimi pogoji življenja v gorskem alpskem prostoru, ki ohranjen, kot je, dokazuje,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.