Objavili smo

Kulinarični večer dveh chefov - Ippei Uemura in Peter Kovač

01 / 2019

Ob izidu prvega samostojnega mednarodnega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2019, je našo državo obiskal 38-letni vrhunski japonski chef Ippei Uemura. Rodil se je v Kjotu na Japonskem in po zaključenem izobraževanju za kuharja odšel v svet. Svoj pristan je našel v Franciji, kjer mu je vodič Gault&Millau Francija leta 2017 podelil priznanje Mladi talent leta in Trofejo za morsko hrano. Temperamentni Ippei ustvarja in dela v svoji restavraciji Tabi (kar v japonščini pomeni potovanje) v Marseillu. V kuhinji združuje japonske tehnike in okuse z mediteranskimi sestavinami.

Ob tej priložnosti so v ljubljanski Restavraciji Maxim, ki jo je vodič Gault&Millau Slovenija 2019 uvrstil v vrsto najboljših pri nas (prejela je 3 kuharske kape in 16,5 točk od 20) in Maticu Šubicu podelil nagrado Najboljši natakar 2019, pripravili poseben kulinarični večer. Na njem sta Maximov chef Peter Kovač in chef Ippei Uemura (oba na fotografiji) združila moči, pomešala talente in izkušnje, približala vzhod in zahod ter pripravila vrhunsko kulinarično doživetje. Večerjo s šestimi hodi so poleg obeh chefov, Maximove kuharske in strežne ekipe ter vodje gostinstva Marka Korena sooblikovali še sommelierka Mira Šemić in vina iz priznane italijanske kleti Masciarelli...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Deli na
03 / 2025
Restavracija Cubo, Ljubljana
GOSTINSTVO ZAME NI SLUŽBA, AMPAK NAČIN ŽIVLJENJA Boštjan Trstenjak ni le gostinec, ki je restavracijo Cubo postavil na kulinarični zemljevid Slovenije, kar mu priznavata tudi vodiča Gault&Millau (3 kape) in Michelin (priporočilo). Je tudi oče in človek z vizijo, močno voljo, občutkom...
03 / 2025
Hotel Occidental Ljubljana
Nov sodoben hotel španske verige Barceló ne le za turiste, ampak tudi za Ljubljančane V strogem središču naše prestolnice, v neposredni bližini Kongresnega trga in nasproti gledališča SNG Drama Ljubljana, se je pred letom in pol odprl štirizvezdični hotel Occidental Ljubljana španske verige...
03 / 2025
Avstrija - Slovenija 82:10
Avstrijci imajo po 16 letih spet Michelinove zvezdice. Kaj njihovo veliko število pomeni za slovensko »majhnost«? 2:1 v neprimerljivih milijonih! Podelitev avstrijskih Michelinovih zvezdic v Hangarju 7 na salzburškem letališču, v katerem sicer domuje restavracija Ikarus (ki ima 2 zvezdici), so...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna