Objavili smo

Vinogradniško izletniška kmetija Valdhuber, Svečina

02 / 2019

V Svečini, med vinogradi stoji moderna, pred petimi leti novozgrajena vinska klet in izletniška kmetija z apartmaji, znana po blagovni znamki Vino Valdhuber. Tu so v prvi vrsti doma vrhunska sveža bela vina, a tudi domača hrana in pristno topel sprejem, za katerega poskrbijo Mirč, Dijana, Eva in Adam. Na svoj račun bodo prišli tudi vsi ljubitelji nordijske hoje in vina, saj tod mimo pelje Vinotour!

Pri Valdhuberjevih v Svečini (pri Šentilju zavijete v smeri Zgornje Kungote) se večina stvari vrti okoli vina, a zadnjih nekaj let tudi okoli kulinarične in nastanitvene ponudbe. Ker je tam več Valdhuberjev, da ne bo pomote – govora je o Bogomirju, po domače Mirču, in Dijani ter njunih dveh že skoraj odraslih otrocih, Evi in Adamu. Letos bo že peto leto odkar so v neposredni bližini domače hiše, tudi s pomočjo evropskih sredstev, odprli vrata novogradnje. Ta stoji med vinogradi – lastnih imajo 8 hektarjev, s čudovitim razgledom in le streljaj od slavne ceste v obliki srčka. V moderni zgradbi, ki ji mehkobo dajejo velika okna in oljen macesnov les, je zdaj prostor za vse. Tukaj se odvija prevzem in stiskanje grozdja, v pritličju so še vinska klet, skladišče, manjši degustacijski kotiček in prodajalna vina. V prvem nadstropju je svetel in prostoren pogostitveni prostor s terasama in manjšo kuhinjo, nad njo pa štiri mansardni apartmaji...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- »Esihflajš« z jajčno solato in karamelizirano rdečo peso
- Porova juha s čipsom salame
- Goveja juha z zelenjavnim raviolom
- File postrvi s čebulno polento in krompirjevo peno
- Svinjski file z bučnimi semeni, skutnim štrukljem in korenčkovim pirejem
- Skutni žličniki z vinskim šodojem, jabolki in cimetovo strjenko
- Krhki flancati

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.