Objavili smo

Dober koktajl je kot cvet orhideje - barman Tomaž Fartek

12 / 2020

Koktajl mora biti eleganten, zapeljiv, malce skrivnosten, tudi eksotičen. Tako pravi 37-letni barman Tomaž Fartek, zato ni čudno, da je prav orhideja postala njegova priljubljena dekoracija in zaščitni znak. Z umetnostjo priprave koktajlov se ukvarja več kot dvajset let. Kot član Društva barmanov Slovenije in dvakratni državni prvak je nastopil tudi na dveh svetovnih barmanskih prvenstvih. In leta 2018 v Estoniji postal svetovni vice prvak v kategoriji aperitivnih koktajlov.

Rad pripravlja vse stile mešanih pijač, od nekdaj pa izstopa prav po njihovi okrasitvi in drugih posebnostih. Postregel jih je že v kozarcu iz ledu, na posebnih stojalih in podstavkih, z dodatkom dimljenja, infuzij in mangovega »kaviarja«, narejenega po principu molekularne kuhinje, s čokoladnimi ploščicami, limonsko travo, umetelno prepleteno z izrezljano sadno lupino, cvetovi. »Vem, da včasih hodim po tankem ledu. A če hočeš biti opazen, moraš izstopati,« v smehu pove Tomaž...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 12/2020. Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti za koktajle:
-Polnočni zmenek
-Vroči mucek
-Kavna kraljica
-Sladka orhideja

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.