Objavili smo

Galerija okusov, Novo Celje - chefa Luka Gmajner in Marko Magajne

01 / 2020

Galerija okusov je članica mednarodnega združenja mladih gostincev JRE in nedavno ji je kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija že drugič pripel visoko oceno – tri kuharske kape. V dokaj kratkem času je postala stalnica na zemljevidu domačih in tujih ljubiteljev vrhunske hrane in vina. Njeno zgodbo strasti, ustvarjalnosti in prijateljstva piše mlada ekipa kuharstva in strežbe pod taktirko Gašperja Puhana, tudi novega predsednika JRE Slovenija.

Da so mladi in nemirni, v smehu pove Gašper Puhan, lastnik in idejni vodja Galerije okusov. A gostinske zgodbe, ki jo je začel pisati pred sedmimi leti v pristavi baročnega dvorca in parka Novo Celje, se je lotil nadvse strastno in resno. Že začetki so napovedali, da želi biti restavracija Galerija okusov samosvoja, tako v kulinaričnem kot doživljajskem smislu. Sproščena, vendar premišljena v vsakem detajlu.

Kuharski ustvarjalnosti in kreiranju jedi se tukaj posvečata kar dva mlada chefa – Luka Gmajner in Marko Magajne. Oba sta končala celjsko srednjo gostinsko šolo in že takrat stkala prijateljske vezi. Luka je v kuhinji Galerije okusov vse od njenih začetkov. Sprva je svoje znanje nadgrajeval ob boku predhodnikov, prav tako izvrstnih chefov, nato sta pred tremi leti vodenje kuhinje prevzela v tandemu z Markom. Slednji se je še v času vajeništva kalil pri chefu Igorju Jagodicu, leto in pol pa pod taktirko chefa Marka Pavčnika kot vodja Gostilne Špengl. Tudi izkušnja vpogleda v delo in razmišljanje dveh vrhunskih slovenskih kuharjev ga vodi prioblikovanju lastnega kuharskega izraza in identitete...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Poširana postrv z rdečo peso, miso majonezo, jogurtom in kaviarjem
- Karpačo jesetra, solata, dashi črne trobente, drobtine, sir Tolminc
- Ajdovi žganci, kisla smetana, ocvirki s čilijem, polentin čips, sir Jamar
- Retro špricer
- Hrbet jelena, pire topinamburja, brusnice, lardo, fermentiran topinambur
- Sladoled s pivom, pena ječmenovega sladu, borovničeva marmelada in lešnikov drobljenec
- Koktajl Cikcak

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.