Objavili smo

Gault&Millau Ljubljana, izbor za leto 2021

03 / 2021

NAJBOLJŠE LJUBLJANSKE RESTAVRACIJE IN TRGOVINE
Februarja je izšla druga izdaja vodnika Gault&Millau Ljubljana, združenega z Znakom ljubljanske kakovosti (LQ). Vanj so se poleg vrhunskih restavracij uvrstile tudi specializirane trgovine, izbrani hoteli, turistična kmetija, najboljši lokalni ponudniki (tudi veganske prehrane), kraft pivovarji, priljubljena kulinarična zbirališča in kulinarični dogodki v Ljubljani.
In kdo so najboljši? Med restavracijami je največ, kar štiri kape, osvojila Restavracija Strelec (na fotografiji), po tri kape pa so osvojile restavracije Atelje, JB, Maxim, Cubo, As, Harfa in Grič. Najbolje ocenjene trgovine v Ljubljani so Dobrote Dolenjske, Le potica, Pivoljub, Juha studio keramika, Rifuzl, Fox boutique, Ika, Grajska vinoteka in hram, Porcelain Catbriyur, Piranske soline, Zakladi Slovenije in Kraševka.
Kljub zahtevnim razmeram zaradi pandemije, so se pri Turizmu Ljubljana odločili v sodelovanju z Gault&Millau Slovenija ponovno izvesti ocenjevanje, izdati vodnik in celo izpeljati podelitev plaket najboljšim gostincem. Podelitev, ki je bila doslej nepogrešljivi del sklepnega dogodka festivala November Gourmet Ljubljana, je tokrat zaradi aktualnih razmer potekala v prilagojeni obliki - plakete z znakom LQ 2021 je nagrajencem dostavil kar Jure Robežnik, ki je na svoj hudomušen način že v preteklih letih podeljeval priznanja Ljubljanska kakovost. Nagrajencem je na tablici zavrtel tudi posneto osebno čestitko župana MOL Zorana Jankovića in direktorice Turizma Ljubljana mag. Petre Stušek. Zabavni video si še vedno lahko ogledate na YouTube kanalu Visit Ljubljana.
Vodnik bo naprodaj v Turistično informacijskem centru Ljubljana, ko bo ta zopet odprt. O ostalih prodajnih mestih pa bodo obveščali na spletnih straneh Visit Ljubljana in Gourmet Ljubljana.

Članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 3/2021.  Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: Peter Irman

Deli na
04 / 2021
Gastrofuzija, Ljubljana - chef Boštjan Palčič
ŠAMPINJONI LJUBIJO ŠETRAJ, MAJARON IN TIMIJAN Nekateri ga boste prepoznali kot kuharja iz tv oddaje Dobro jutro, drugi kot idejnega vodjo in promotorja kulinaričnega festivala Zagorje ob žlici, morda pa ste se kdaj okrepčali na njegovi stojnici na pohodu od Litije do Čateža… Eno je zagotovo...
04 / 2021
Bužinel - restavracija, vina & sobe, Plešivo
NA KROŽNIKU NAJBOLJŠE IZ MORJA, V KOZARCU BRIŠKA SAPCA! Ste za surove ostrige, škampov karpačo, pečeno morsko ribo, vse skupaj začinjeno s prijaznostjo gostiteljev, čudovitim razgledom in odličnimi briškimi vini? Morska ponudba v Goriških Brdih je pred desetletji sprva naletela na začudenje,...
04 / 2021
Slovenski šampinjoni Smuk
KAKOVOST, SVEŽINA IN DOBER OKUS Slovenci smo strastni nabiralci divjih gob in morda se prav zato do gojenih včasih obnašamo nekoliko vzvišeno. Zato smo se odločili, da si pridelavo slovenskih šampinjonov ogledamo pobliže in obiščemo družino Smuk, ki je pri nas največji pridelovalec te,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.