Objavili smo

Gault&Millau Ljubljana, izbor za leto 2021

03 / 2021

NAJBOLJŠE LJUBLJANSKE RESTAVRACIJE IN TRGOVINE
Februarja je izšla druga izdaja vodnika Gault&Millau Ljubljana, združenega z Znakom ljubljanske kakovosti (LQ). Vanj so se poleg vrhunskih restavracij uvrstile tudi specializirane trgovine, izbrani hoteli, turistična kmetija, najboljši lokalni ponudniki (tudi veganske prehrane), kraft pivovarji, priljubljena kulinarična zbirališča in kulinarični dogodki v Ljubljani.
In kdo so najboljši? Med restavracijami je največ, kar štiri kape, osvojila Restavracija Strelec (na fotografiji), po tri kape pa so osvojile restavracije Atelje, JB, Maxim, Cubo, As, Harfa in Grič. Najbolje ocenjene trgovine v Ljubljani so Dobrote Dolenjske, Le potica, Pivoljub, Juha studio keramika, Rifuzl, Fox boutique, Ika, Grajska vinoteka in hram, Porcelain Catbriyur, Piranske soline, Zakladi Slovenije in Kraševka.
Kljub zahtevnim razmeram zaradi pandemije, so se pri Turizmu Ljubljana odločili v sodelovanju z Gault&Millau Slovenija ponovno izvesti ocenjevanje, izdati vodnik in celo izpeljati podelitev plaket najboljšim gostincem. Podelitev, ki je bila doslej nepogrešljivi del sklepnega dogodka festivala November Gourmet Ljubljana, je tokrat zaradi aktualnih razmer potekala v prilagojeni obliki - plakete z znakom LQ 2021 je nagrajencem dostavil kar Jure Robežnik, ki je na svoj hudomušen način že v preteklih letih podeljeval priznanja Ljubljanska kakovost. Nagrajencem je na tablici zavrtel tudi posneto osebno čestitko župana MOL Zorana Jankovića in direktorice Turizma Ljubljana mag. Petre Stušek. Zabavni video si še vedno lahko ogledate na YouTube kanalu Visit Ljubljana.
Vodnik bo naprodaj v Turistično informacijskem centru Ljubljana, ko bo ta zopet odprt. O ostalih prodajnih mestih pa bodo obveščali na spletnih straneh Visit Ljubljana in Gourmet Ljubljana.

Članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 3/2021.  Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: Peter Irman

Deli na
11 / 2021
Gostilna s prenočišči Vovko, Ratež
DRUŽINSKA TRADICIJA IN DOLENJSKA KULINARIKA Z ROKO V ROKI Gostilna Vovko na Dolenjskem bo prihodnje leto praznovala 45 let obstoja in v vsem tem času ji je kljub menjavi generacije uspelo obdržati vzdušje in ponudbo pristne družinske domače gostilne. V njej boste uživali vsi, ki ljubite prasketanje...
11 / 2021
Čas je za mandarine
DIŠEČE IN ZDRAVO ZIMSKO VESELJE Mandarine so sadež, ki ob koncu leta in prihajajočih praznikih ne smejo manjkati na mizi. Ne navdušujejo le s sočnostjo in edinstveno aromo, ampak so tudi prava zakladnica vitaminov. Večino mandarin se pri nas in v svetu poje svežih, mi pa vam tokrat ponujamo tudi...
11 / 2021
Ekološko vinogradništvo Rodica, Truške
ISTRA BI LAHKO BILA EKOLOŠKA VINSKA DESTINACIJA! Marinko Rodica je eden prvih istrskih vinarjev, ki je prešel na ekološko vinogradništvo in leta 2012, takoj, ko je zakonodaja to omogočila, certificiral tudi svoja ekološka vina. Po njegovem mnenju ima Istra vse pogoje, da bi lahko postala ekološka...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.