Objavili smo

Gostilna in picerija Ponvica, Brezovica

05 / 2021

OB PETNAJSTLETNICI ŠE STOPNIČKO VIŠJE, TAKO V AMBIENTU KOT PONUDBI!
Ponvica na robu Ljubljane prisega na kakovostne sestavine in je gostilna za najrazličnejše okuse. Tako tiste, ki ljubijo dobre rižote in testenine, pico ali burger, kot tiste, ki prisegajo na jedi iz ponvice, steake z žara in sezonske posebnosti. V letošnje leto pa Ponvica, ki je znana tudi po tortah, vstopa še pogumneje – z okrepljeno kuharsko ekipo je njen jedilni list namreč postal bogatejši za sodobne kreacije po naročilu, ki jih predstavljamo tudi v reviji Pet zvezdic. 

Morska ponvica in steak sta uspešnici - Ob stari cesti od Ljubljane proti Vrhniki se od nekdaj vrstijo gostilne, vsaka s svojo ponudbo in stilom. Čeprav je Gostilna in picerija Ponvica v vasi Lukovica pri Brezovici odprla svoja vrata leta 2005 in tako sodi med mlajše – no, resda je pred tem na njenem mestu delovala gostilna Grajski hram – je precej hitro postala prepoznavna daleč naokoli. Zakonca Dejan Stamenković in Antonija Kogovšek (za domače Nija) sta hišo odkupila in prenovila ter ji nadela simpatično ime Ponvica. Dejanu se je kot šolanemu gostincu in dolgoletnemu najemniku različnih lokalov tako uresničila želja po lastnem lokalu. Na tej poti se mu je več kot uspešno pridružila žena Nija.
»Pred šestnajstimi leti sva začela s popolnoma klasično ponudbo, kot je zares dober dunajc, in seveda jedmi iz ponvice. Teh zdaj pripravljamo vsaj 15 različnih, med gosti pa sta najbolj priljubljeni morska ponvica in ponvica s kračo, ki se čez noč počasi peče v ugasnjeni krušni peči. Zlasti ob vikendih ne sme manjkati v ponudbi,« pripoveduje Dejan...

...Novo obdobje preloma in rasti se je za Ponvico začelo že decembra leta 2019. Takrat se je odprla po obsežni prenovi notranjosti in kuhinje, ki je zdaj vrhunsko opremljena (štedilniki Angelo Po, konvektomat Rational). »Že takoj po končani prenovi in odprtju smo morali vrata zaradi pandemije ponovno zapreti. Ko se je prvi šok polegel, smo začeli s hrano za domov in dostavo, nato še s poslovnimi kosili. A pravo ponovno odprtje je za nas prišlo šele zdaj, ko smo končno zopet normalno odprti in lahko postrežemo tudi naše nove kreacije,« pove Dejan ter ob tem še poudari: »Ne želimo biti lokal za petičneže, ampak ostati gostilna, v kateri je dobrodošel vsak!«...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 5/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
-Piščančja pašteta s suhimi slivami in penastim maslom
-2x mariniran brancin z zelenjavo in citrusovim pirejem
-Rumenjak na krompirjevi peni z zeliščnimi drobtinami in šampinjoni
-Fregola sarda z okusi morja in zeliščno peno
-Opečen jagenjčkov hrbet v zeliščnem ovoju s pirejem zelene
-Torta Antonija

Deli na
11 / 2021
Gostilna s prenočišči Vovko, Ratež
DRUŽINSKA TRADICIJA IN DOLENJSKA KULINARIKA Z ROKO V ROKI Gostilna Vovko na Dolenjskem bo prihodnje leto praznovala 45 let obstoja in v vsem tem času ji je kljub menjavi generacije uspelo obdržati vzdušje in ponudbo pristne družinske domače gostilne. V njej boste uživali vsi, ki ljubite prasketanje...
11 / 2021
Ekološko vinogradništvo Rodica, Truške
ISTRA BI LAHKO BILA EKOLOŠKA VINSKA DESTINACIJA! Marinko Rodica je eden prvih istrskih vinarjev, ki je prešel na ekološko vinogradništvo in leta 2012, takoj, ko je zakonodaja to omogočila, certificiral tudi svoja ekološka vina. Po njegovem mnenju ima Istra vse pogoje, da bi lahko postala ekološka...
11 / 2021
Čas je za mandarine
DIŠEČE IN ZDRAVO ZIMSKO VESELJE Mandarine so sadež, ki ob koncu leta in prihajajočih praznikih ne smejo manjkati na mizi. Ne navdušujejo le s sočnostjo in edinstveno aromo, ampak so tudi prava zakladnica vitaminov. Večino mandarin se pri nas in v svetu poje svežih, mi pa vam tokrat ponujamo tudi...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.