Objavili smo

Gostilna Pri Lojzetu, Dvorec Zemono - chef Tomaž Kavčič

11 / 2018

Tomaž Kavčič z Dvorca Zemono, kjer domuje Gostilna Pri Lojzetu, je eden najbolj prepoznavnih imen slovenske kuharske scene ter zaželen gost na kulinaričnih festivalih doma in po svetu. Kajti njegove jedi so vedno tudi zanimive zgodbe - o tradiciji in inovaciji, o Vipavski dolini in širše, o lokalnih sestavinah, ki se ne bojijo družiti s svetovnimi. So zgodbe, ki na usta privabijo nasmeh in pobožajo dušo. 
Gostilna Pri Lojzetu je tudi članica priznanih mednarodnih gastronomskih združenj Chaîne des Rôtisseurs, Le Soste in Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE).

Najprej čestitke! Kakšni občutki so vas prevzeli, ko ste oktobra v Milanu prevzeli nagrado za 99. mesto na lestvici 300 najboljših kuharjev sveta po izboru The Best Chef Awards? 
Tomaž: »Nagrade sem se zelo razveselil in je precej odmevna tudi v tujini. Bi bilo sicer lažje delati brez takih nagrad, saj bi bilo manj pritiska. A mislim, da brez tega ne gre. Drugače pa nisem pristaš raznih tekmovanj in ocenjevanj z rang lestvico v gostinstvu. Bolj primerni se mi zdita ocenjevanji Michelin ali Gault&Millau, saj je dejansko lahko več najboljših oziroma prvih na svetu in prav je, da si vsak gost izbere tistega, ki se njemu zdi v redu.«...

Celoten intervju s Tomažem in recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Buča na več načinov
- Krompir, jajčna krema in sveži beli tartuf
- Razstavljena goveja juha
- »Riž ne riž« na peni postrvi in z zelenjavo v prahu
- Črni raviol, polnjen z vipavsko postrvjo, v družbi polenovke
- Zloženka mangulice, mlade vipavske skute in paradižnika
- »Orehova potica« pod čokoladno kupolo

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.