Objavili smo

Gostišče Ribič, Seča - chef Blaž Vodopivec

07 / 2019

Le streljaj od portoroškega vrveža, v smeri proti Dragonji in mejnemu prehodu s Hrvaško, je na vrtu znanega Gostišča Ribič v Seči mogoče doživeti pravo oazo miru. Užitek je sedeti v senci starih oljk, se razvajati kozarcem dobrega vina in morskimi jedmi, ki nastajajo pod taktirko novega, mladega chefa Blaža Vodopivca, ter občudovati Sečoveljske soline, neme pričevalke zgodovine in zatočišče redkih ptic.

Seveda je potrebno imeti kanček sreče, saj poleti tudi tukaj ne manjka ljubiteljev morja in njegovih okusov. Ribič v Seči velja za gostilno z dolgo tradicijo, znano po dobri morski kuhinji. Od ribje paštete in sardel v šavorju za pozdrav, trisa ribjih solat, ribjega karpača in surovih škampov za hladno predjed. Do morsko obarvanih testenin in rižot, školjk na različne načine, ribe (tudi piranski brancin iz ribogojnice Fonda, ki je v neposredni bližini) in hobotnice v pečici ali na žaru. Med najdražje in cenjene morske specialitete sodi jastog, tudi kvarnerski škampi so iskani. »Vedno težje je dobiti dobre morske sestavine, zato je še toliko bolj pomembno, da imaš kuharja (in gosta!), ki jih zna ceniti,« ugotavlja dolgoletni gostinec Damir Pribac. Zato je še toliko bolj vesel, da je kuhinja v letošnjo turistično sezono vstopila z novim, mladim chefom Blažem Vodopivcem. Čeprav je star komaj 22 let, ima za sabo že kar nekaj izkušenj, tudi ambicioznosti mu ne manjka...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Hobotnica s hladno grahovo kremo, krompirjevo-limetino peno in koprovo majonezo
- Kremna koromačeva juha s škampovimi repki, koromačevo solato in pomarančnim ragujem
- Tortelini s školjkami, kremo iz peteršiljeve korenine, zéleno in omako s penino
- Morska žaba v panko drobtinah s kremno polento, paradižnikovo marmelado in bombonom
- Sirova tortica (cheesecake) z limeto gin tonikom, limetinim sladoledom in piškotom

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.