Objavili smo

Hiša Fink, Irča vas - Damjan in Tanja Fink

10 / 2018

Glas o novi, pred nekaj meseci odprti dolenjski kulinarični destinaciji, se je med dobrojedci hitro razširil. Tanja in Damjan Fink sta z odprtjem Hiše Fink v Irči vasi pri Novem mestu začela pisati lastno zgodbo. Pristno, ki prisega na gostoljubnost, sveže sestavine in kuhinjo s hrbtenico. 

Obema po žilah teče gostinska kri. In to pristna dolenjska, bi hitro dodal kdo, ki pozna njuno prešerno naravo in pojočo govorico. Tanja Fink izhaja iz nekoč znane gostilne Kos, ki je dolga leta pomembno sooblikovala kulinarično podobo Novega mesta in okolice. Tam so se odvijale prve slow food večerje in vino so stregli prvi sommelierji pri nas, vključno s Tanjo. Tudi pri Damjanu Finku doma so bili vpreženi v gostinske vode. Po končani novomeški srednji gostinski šoli je mladi in zagnani kuhar vedno znova dokazoval, da zmore in želi več. Svojo kuharsko pot je začel na Gradu Otočec in med drugim dve sezoni delal v kuhinji Hiše Franko. V tem času je veliko lepih kulinaričnih dogodkov, projektov in knjig, med njimi Igra okusov, prepletlo Tanjino in Damjanovo pot - tako zasebno kot poslovno. Pred šestimi leti so jima Ana Roš, Valter Kramar in Svetozar Raspopović - Pope zaupali vodenje ljubljanske gostilne Na gradu. Ta je postala prepoznavna po odlični slovenski kuhinji, pripravljeni in postreženi na sodoben način... 

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Jurčkova terina s pršutom mladega medveda in črnim orehom
- Ravioli s krompirjem, mlado špinačo, slanino krškopoljca in tartufi
- File postrvi v trtnem listu s krompirjevo peno in ikrami
- Jagnje na pireju iz zelene s hrustljavim zeljnim štrukljem in medeno omako
- Limonina pita s figo in z bezgovo meringo

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.