Objavili smo

Hoi An, kjer je chef Bourdain odkril najboljši sendvič

10 / 2018

Po vrvežu v Hošiminhu se je prilegla umirjenost Hoi Ana, ki leži ob morju in reki. Staro mestno jedro je pod Unescovo zaščito. Slikovite ulice so polne odlične ulične hrane in vrsta pred okrepčevalnico s sendviči, ki ji je slavo prinesla oddaja slavnega chefa Bourdaina, je še vedno dolga. 

Prve dni sem obiskala veliko restavracij in poskušala hrano. Potem pa sem vsak dan za kosilo ali večerjo zavila v restavracijo Morning glory (Jutranje veselje). Podjetna domačinka, ki ji pravijo gospa Vy (Vi), ima danes 4 restavracije, svojo kuharsko šolo in je tudi avtorica številnih kuharskih knjig. Je tretja generacija, ki uspešno promovira vrhunsko vietnamsko kulinariko. Že njena babica je imela majhno restavracijo na osrednji tržnici, kasneje so jo prevzeli njeni starši. Kot pove, je začela v njej pomagati že pri osmih letih. Težko je ublažila očetov srd, ko je srednjo šolo obesila na klin in se odločila, da bo njen življenjski izziv kulinarika. Že leta 1992 je odprla svojo prvo restavracijo...

Celoten članek je v dveh delih objavljen v reviji Pet zvezdic, številki 9/2018 in 10/2018.

Tekst: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.