Objavili smo

Hotel Sabotin, Solkan

02 / 2024

DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM!

Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes Hotel Sabotin z restavracijo ne predstavlja le turističnega objekta, ampak je za domačine tudi pomembno kulturno in družabno srečevališče.

Hotel Sabotin je umeščen med Novo Gorico na eni strani ter grebenom Sabotin in Sveto Goro na drugi. Je tudi na poti v Goriška Brda ali Staro Gorico na drugi strani meje. Zato je odlično izhodišče za tiste, ki želijo raziskovati vinorodna Brda ali Vipavsko dolino, romarje, ki obiščejo Sveto goro, ljubitelje Soče, pohodništva in kolesarjenja. Hotel je kolesarjem prijazen, saj v njem poskrbijo za varno hrambo koles in tudi njihovo izposojo...
Za dobro počutje obiskovalcev skrbi vedno prijazna ekipa zaposlenih – od receptorjev (hotel ima 24 urno recepcijo), natakarjev in kuharjev. Chef Vasja Bernik je vodja kuhinje že deset let in prav v Sabotinu je pred 25 leti po končani gostinski šoli v Tolminu kot pripravnik stopil na kuharsko pot. Ekipa v kuhinji šteje sedem redno zaposlenih, saj med drugim dnevno pripravijo kar okoli 120 kosil. V jedilnem listu je med jedmi po naročilu mogoče najti tako nekaj med gosti priljubljene klasike, kot sta dunajski in ljubljanski zrezek ter pice, kot tudi hišne posebnosti, kot so ješprenjka, njoki in štruklji, ki jih sami izdelujejo. Med slednjimi je že dolgo znana Sabotinova hišna sladica - solkanski štruklji...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 2/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Junčji tatarski biftek v kozarcu s hišno brusketo
-Ješprenova mineštra z domačo klobaso
-Njoki s sukenskim regutom in panceto
-File postrvi z bučnim štrukljem in koprovo omako

-Jelenov hrbet v omaki s pirejem gomoljnic in zimsko solato
-Hišna sladica: solkanski štruklji

 

Deli na
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
01 / 2024
Hotel in restavracija Pira, Hruševje
BUTIČNI PODEŽELSKI HOTEL V ZALEDJU POSTOJNE Postojnska podjetnika in gostinca Ana in Robert Čebokelj letos praznujeta 25-letnico Avio Puba in 10-letnico Kantine Pivka. Svoje bogate gostinske izkušnje sta nadgradila z novim izzivom na Notranjskem - prenovo več kot 300 let stare podeželske hiše,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.