Objavili smo

Hotel Sabotin, Solkan

02 / 2024

DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM!

Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes Hotel Sabotin z restavracijo ne predstavlja le turističnega objekta, ampak je za domačine tudi pomembno kulturno in družabno srečevališče.

Hotel Sabotin je umeščen med Novo Gorico na eni strani ter grebenom Sabotin in Sveto Goro na drugi. Je tudi na poti v Goriška Brda ali Staro Gorico na drugi strani meje. Zato je odlično izhodišče za tiste, ki želijo raziskovati vinorodna Brda ali Vipavsko dolino, romarje, ki obiščejo Sveto goro, ljubitelje Soče, pohodništva in kolesarjenja. Hotel je kolesarjem prijazen, saj v njem poskrbijo za varno hrambo koles in tudi njihovo izposojo...
Za dobro počutje obiskovalcev skrbi vedno prijazna ekipa zaposlenih – od receptorjev (hotel ima 24 urno recepcijo), natakarjev in kuharjev. Chef Vasja Bernik je vodja kuhinje že deset let in prav v Sabotinu je pred 25 leti po končani gostinski šoli v Tolminu kot pripravnik stopil na kuharsko pot. Ekipa v kuhinji šteje sedem redno zaposlenih, saj med drugim dnevno pripravijo kar okoli 120 kosil. V jedilnem listu je med jedmi po naročilu mogoče najti tako nekaj med gosti priljubljene klasike, kot sta dunajski in ljubljanski zrezek ter pice, kot tudi hišne posebnosti, kot so ješprenjka, njoki in štruklji, ki jih sami izdelujejo. Med slednjimi je že dolgo znana Sabotinova hišna sladica - solkanski štruklji...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 2/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Junčji tatarski biftek v kozarcu s hišno brusketo
-Ješprenova mineštra z domačo klobaso
-Njoki s sukenskim regutom in panceto
-File postrvi z bučnim štrukljem in koprovo omako

-Jelenov hrbet v omaki s pirejem gomoljnic in zimsko solato
-Hišna sladica: solkanski štruklji

 

Deli na
11 / 2024
Hotel Plesnik, Logarska dolina
SVEŽ VETER V JADRIH HOTELA PLESNIK Hotel Plesnik bo prihodnje leto praznoval tri desetletja delovanja od ponovne otvoritve in v jubilejno leto vstopa s pomembnimi novostmi in zagonom. Novi chef Tom Čopar je pod taktirko pionirja slovenske visoke kulinarike Janeza Bratovža zasnoval ponudbo, v kateri...
11 / 2024
Kruh in Vino, Vipolže
NE SAMO KRUH IN VINO, AMPAK ŠE VELIKO VEČ! Prav v novembru je sedem let, odkar je prve goste sprejel bistro Kruh in Vino, ki je svoj prostor našel v Vili Vipolže, eni najlepših in dovršeno prenovljenih podeželskih vil pri nas. Romantičnost vrta s stoletnimi cipresami in razgledom na Goriška...
10 / 2024
Posestvo Gjerkeš, Fikšinci
SOZVOČJE MODERNIH PREKMURSKIH OKUSOV NA KROŽNIKU IN V KOZARCU  Pred komaj dobrim letom dni se je v Prekmurju, na posestvu družine Gjerkeš, znanem po vrhunskih vinih, odprla restavracija. Glas o sodobnih in drznih kreacijah mladega chefa Roka Smonkarja se je hitro razširil, k čemur je pripomogel...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna