Objavili smo

Izvorno slovensko - Bohinjsko, From Bohinj

10 / 2020

ZGODBE, V KATERIH STA UJETA BOHINJSKO SRCE IN DUŠA

Bohinjci so odgovorni, trmasti in dosledni ljudje. Izklesala jih je dolga era železarstva pa tudi oddaljenost od udobja urbanega okolja. Že stoletja se borijo s težkimi pogoji življenja v gorskem alpskem prostoru, ki ohranjen, kot je, dokazuje, da vedo, kako ravnati z naravo in kulturno krajino ter pridelavo živil, ki jo dopušča kratka vegetacijska doba. Močno se zavedajo, da je turizem ena pomembnejših gospodarskih dejavnosti, za katero se je potrebno odločiti, saj zacveti le, ko postane način življenja lokalnih prebivalcev. 

Naša skupna strokovna pot se je pričela z drugim Mednarodnim festivalom alpskega cvetja, ko je med sirarji završala novica, da ponudniki izven Bohinja na svoje izdelke zapišejo privlačno misel, da so bili predelani v Bohinju in jih zato bolje prodajajo. Takrat smo na pobudo Turizma Bohinj z deležniki Bohinja pričeli razmišljati o viziji lokalnega okolja skozi razvoj turistične dejavnosti in gradnjo kakovosti izdelkov iz živil visoke kakovosti, ki so pridelana in predelana z lokalno dodano vrednostjo bohinjskega prostora. 
Spoštovanje naravnih danosti in lokalnih prebivalcev, ki z načinom življenja ohranjajo pristnost destinacije Bohinj, se odraža tudi v certificirani ponudbi - skozi označene izdelke in storitve s KBZ Bohinjsko ter skupnim trženjem le-teh...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: dr Tanja Lešnik Štuhec (ProVITAL d.o.o.)  Foto: arhiv Turizem Bohinj

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Buče, kraljice jeseni
Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.