Objavili smo

Izvorno slovensko - Sevnica Premium

04 / 2021

NAJPREJ DOLOČILI STRATEGIJO RAZVOJA TURIZMA
Skrbno in strogo izbrana ponudba znamke Sevnica Premium je osredotočena na lokalni izvor in zgodbe, dediščino in novodobne pristope v prehrani, gostinski ponudbi, rokodelski ustvarjalnosti, turizmu… Vse to zagotavlja in potrjuje odličnost izdelkov in storitev, kar je izjemna podlaga za pristne izkušnje domačinov ter obiskovalcev območja ob reki Savi ter bližnjih gričih. 

Lastnik Kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium je Občina Sevnica, ki je pristopila k sistemu znamčenja s KBZ v letu 2019. Sistem je nastal kot prvi ukrep strateškega dokumenta »Strategija razvoja turizma v občini Sevnica za obdobje 2019-2024«, ki ga je skupaj z deležniki oblikovala Fakulteta za turizem Univerze Maribor s sedežem v Brežicah. Nad podobo in razvojem znamčenja s kolektivno znamko Sevnica Premium bdi Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost Sevnica (KŠTM Sevnica). 
S certifikatom Sevnica Premium se trenutno lahko pohvali 23 ponudnikov v štirih kategorijah, in sicer: 1. kakovostni pridelki in živilski izdelki, 2. vrhunske hišne jedi, ki gradijo na bogati kulinarični piramidi območja, 3. rokodelski izdelki, 4. Hiša gastronomije...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2021.  Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: dr. Tanja Lešnik Štuhec (ProVITAL d.o.o.)  Foto: Dean Duboković

Deli na
08 / 2022
Nemška tradicija – pivo, kruh in klobase
Ko je govora o Nemčiji, kaj hitro pomislimo tudi na pivo. Pivska kultura je nepogrešljiva sestavina nemške družbe. Podobno je s kruhom in pekovskimi izdelki, saj se Nemčija ponaša tudi z edinstveno pekovsko kulturo. Če Nemca v tujini vprašate, kaj iz svoje domovine najbolj pogreša, bo med naštetimi...
07 / 2022
Vinska klet in restavracija Dveri-Pax, Jarenina - chef Gregor Šagi
V DVERI-PAXU ZDAJ POLEG ODLIČNIH VIN TUDI IZVRSTNA KULINARIKA! Na posestvu vinske kleti Dveri-Pax v Poličkem vrhu v Jarenini lahko obiskovalci uživajo ne le v pokušini vrhunskih vin, ampak tudi degustacijskih menijih izkušenega chefa Gregorja Šagija. V obokani kleti obnovljenega Jareninskega...
07 / 2022
Zebra Patisseries, Ljubljana - chef Tomi Češek
ZA PRIHODNOST SLAŠČIČARSTVA PRI NAS SE SPLOH NE BOJIM! Majhna slaščičarna v ljubljanskih Kosezah deluje kot zlatarna. V vitrinah z barvami in oblikami vabijo dragulji – sladke miniature, ki jih kupci izbirajo s svetlečimi očmi in odnašajo domov v lični embalaži. Tortice, sladice v kozarčkih,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.