Objavili smo

Izvorno slovensko - Sevnica Premium

04 / 2021

NAJPREJ DOLOČILI STRATEGIJO RAZVOJA TURIZMA
Skrbno in strogo izbrana ponudba znamke Sevnica Premium je osredotočena na lokalni izvor in zgodbe, dediščino in novodobne pristope v prehrani, gostinski ponudbi, rokodelski ustvarjalnosti, turizmu… Vse to zagotavlja in potrjuje odličnost izdelkov in storitev, kar je izjemna podlaga za pristne izkušnje domačinov ter obiskovalcev območja ob reki Savi ter bližnjih gričih. 

Lastnik Kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium je Občina Sevnica, ki je pristopila k sistemu znamčenja s KBZ v letu 2019. Sistem je nastal kot prvi ukrep strateškega dokumenta »Strategija razvoja turizma v občini Sevnica za obdobje 2019-2024«, ki ga je skupaj z deležniki oblikovala Fakulteta za turizem Univerze Maribor s sedežem v Brežicah. Nad podobo in razvojem znamčenja s kolektivno znamko Sevnica Premium bdi Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost Sevnica (KŠTM Sevnica). 
S certifikatom Sevnica Premium se trenutno lahko pohvali 23 ponudnikov v štirih kategorijah, in sicer: 1. kakovostni pridelki in živilski izdelki, 2. vrhunske hišne jedi, ki gradijo na bogati kulinarični piramidi območja, 3. rokodelski izdelki, 4. Hiša gastronomije...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2021.  Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: dr. Tanja Lešnik Štuhec (ProVITAL d.o.o.)  Foto: Dean Duboković

Deli na
04 / 2021
Gastrofuzija, Ljubljana - chef Boštjan Palčič
ŠAMPINJONI LJUBIJO ŠETRAJ, MAJARON IN TIMIJAN Nekateri ga boste prepoznali kot kuharja iz tv oddaje Dobro jutro, drugi kot idejnega vodjo in promotorja kulinaričnega festivala Zagorje ob žlici, morda pa ste se kdaj okrepčali na njegovi stojnici na pohodu od Litije do Čateža… Eno je zagotovo...
04 / 2021
Bužinel - restavracija, vina & sobe, Plešivo
NA KROŽNIKU NAJBOLJŠE IZ MORJA, V KOZARCU BRIŠKA SAPCA! Ste za surove ostrige, škampov karpačo, pečeno morsko ribo, vse skupaj začinjeno s prijaznostjo gostiteljev, čudovitim razgledom in odličnimi briškimi vini? Morska ponudba v Goriških Brdih je pred desetletji sprva naletela na začudenje,...
04 / 2021
Slovenski šampinjoni Smuk
KAKOVOST, SVEŽINA IN DOBER OKUS Slovenci smo strastni nabiralci divjih gob in morda se prav zato do gojenih včasih obnašamo nekoliko vzvišeno. Zato smo se odločili, da si pridelavo slovenskih šampinjonov ogledamo pobliže in obiščemo družino Smuk, ki je pri nas največji pridelovalec te,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.