Objavili smo

Jakob Pintar v izboru za najboljšega mladega chefa

09 / 2019

Tik pred poletjem 2019 je odjeknila vest, da je izbranih in znanih 135 mladih chefov iz 50 držav, ki so se uvrstili v polfinale in so korak bližje k osvojitvi prestižnega naslova »S.Pellegrino Young Chef 2020«. Med njimi je tudi Jakob Pintar, nadarjeni chef, ki zadnji dve leti vodi kuhinjo ljubljanske restavracije Tabar.

Na veliko mednarodno tekmovanje S.Pellegrino Young Chef 2020, ki se ga lahko udeležijo chefi, stari do 30 let, je letos prispelo kar 2400 prijav z vsega sveta. Največ do zdaj tudi iz Slovenije, kar 16! Vsak je moral komisiji, ki so jo sestavljali kulinarični strokovnjaki slovite italijanske mednarodne kuharske šole Alma, v presojo poslati svoj avtorski recept, kratko zgodbo o jedi in njeno fotografijo. Trije glavni kriteriji pri ocenjevanju so bili tehnične spretnosti, kreativnost in osebno prepričanje avtorjev v moč gastronomije kot orodja za pozitivne spremembe v svetu. 
Kot edinemu iz Slovenije, ki jo je v prejšnjih letih na tem tekmovanju že zastopal chef Mojmir Šiftar (Kaval Group), se je v polfinale uspelo prebiti Jakobu Pintarju z jedjo »Alpski noj«...

Celoten prispevek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 9/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Suzan Gabrijan

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Chef Alexandru Simon - restavracija Glasswing, The Amauris Vienna
CHEF, KI GA NAVDIHUJEJO RAZLIČNE DRŽAVE, LJUDJE IN KULTURE Rad ima nenavadne kombinacije živil in okusov, v čemer se odraža njegovo odraščanje in delo v različnih državah. A enako pomembni se mu zdijo dobri delovni odnosi v njegovi kuharski ekipi, saj verjame, da bo le tako lahko gostom zagotovljena...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.