Objavili smo

Korona, restavracija Montana, Kranjska Gora - chefinja Janja Bučić

12 / 2018

Po dobrem letu dni prenove, se štirizvezdični igralniško zabaviščni center Korona v Kranjski Gori v leto 2019 podaja v novi podobi. Njegovo notranjost krasijo tople barve in les, a la carte restavracijo Montana pa tudi panoramski razgled in manjša terasa. Na pokušino kulinarike, pripravljene pod taktirko chefice Janje Bučić, so poleg hotelskih in igralniških zdaj vabljeni tudi zunanji gostje.

Novosti se je najbolj razveselilo 35 redno zaposlenih v gostinstvu in hotelu, ki v skladu s Hitovo filozofijo predstavljata pomemben sestavni del Hitove ponudbe za prosti čas. »Popolnoma prenovljeni kuhinja, restavracija in hotel zaposlenim prinašajo boljše pogoje za delo, našim gostom pa lepše in udobnejše počutje, « je zadovoljna dolgoletna vodja hotela Marija Zupančič Falak, ki je svojo poklicno pot v hotelirstvu začela prav v Hitu. Restavracijski prostor, ki zdaj vsega skupaj sprejme do dvesto gostov, je diskretno razdeljen na dva dela – a la carte Restavracijo Montana s francoskim načinom strežbe in samopostrežno restavracijo Garden. Prva je namenjena vsem, ki želijo uživati v jedeh po naročilu, tudi v obliki degustacijskega menija s petimi hodi. Druga pa v prvi vrsti igralniškim gostom, ki si za prehrano vzamejo manj časa in radi izberejo jedi kar v bogato založenem hladno- -toplem bifeju. Prenova je navdih tudi za ekipo strežbe, ki jo vodi Mitja Pogačnik. Še bolj pa za dolgoletno vodjo kuhinje Janjo Bučić, ki kulinarično ponudbo celotnega hotela in igralnice soustvarja z mlado in zagnano kuharsko ekipo. V nov jedilni list Restavracije Montana je med drugim vključila različne vrste karpačev (ribji, goveji, divjačinski), klasičnega tatarca, bučne njoke, ki jih sami izdelujejo, z bučkinimi rezanci in morskimi kozicami, jakobove pokrovače v krompirjevi košarici s kremo iz alg, ribo iz pečice, razne steake, jelenove medaljone, pa jagenjčkovo zarebrnico in kračo...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 12/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Marinirana tuna s sezamom, kremo iz gomoljne zelenjave in sojino omako 
- Nežno pekoča hrenova kremna juha s hrustljavo kraško panceto 
- Račja jetra z reduciranim portom na pireju iz koromača in zelenega jabolka 
- Telečji file v tartufovem ovoju z jurčkovim raviolom in tartufovo peno 
- Pena bele čokolade s cimetom in pistacijo

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.