Objavili smo

Les Amis, Singapur - chef Sebastien Lepinoy

03 / 2018

Ko v oazo miru, okrašeno z umetninami znanih kitajskih umetnikov, vstopiš s hrupne, prometne ulice, se znajdeš v kulinaričnem paradižu, od leta 2016 osvetljenem z dvema Michelinovima zvezdicama – restavraciji Les Amis! V kuhinji kraljuje znani francoski chef Sebastien Lepinoy, dolga leta varovanec samega Joëla Robuchona.

Popotniki, predvsem kulinarični sladokusci, se bodo bržkone strinjali z mano, da Singapur ponuja vse, kar ti poželi srce. Prav posebna mestna država namesto kaotičnosti azijskih velemest kljub urbanizaciji prijetno preseneti z zelenimi površinami, čistočo, redom, varnostjo in kopico pravil. Le tega, kdaj se bo ulilo, ne veš. Tudi med mojim obiskom restavracije Les Amis se je vreme nenehno spreminjalo. Štirje prijatelji, od tod ime restavracije, so v začetku leta 1994 odprli eno najboljših francoskih restavracij. Do takrat so imeli vrhunske restavracije samo v prestižnih hotelih in Les Amis je ena prvih samostojnih restavracij visoke kulinarike v Singapurju. Na prestižni ulici Orchard jo najdemo v poslovno-nakupovalnem centru, kar je za Evropejce malce nenavadno. A ko v oazo miru, okrašeno z umetninami znanih kitajskih umetnikov, vstopiš s hrupne, prometne ulice in z visoke vročine z veliko vlage, se znajdeš v kulinaričnem paradižu, ki je od leta 2016 osvetljen z dvema Michelinovima zvezdicama.
Pred potovanjem sem seveda veliko prebrala o tamkajšnjih prestižnih restavracijah. Pozornost mi je vzbudila zelo hvaljena francoska restavracija, in sicer zaradi barvitosti krožnikov, dodelanih z azijsko filigransko natančnostjo. Od leta 2013 v kuhinji kraljuje znani francoski chef Sebastien Lepinoy. Dolga leta je bil varovanec samega Joëla Robuchona, vodil je tudi Robuchonovo restavracijo v Hongkongu. Zaznati je njegovo predanost k odličnosti, uporablja francoske tehnike, vrhunske sestavine ter natančnost in estetiko Vzhoda...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 3/2018.

Tekst: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.