Objavili smo

Mladi vinar Slovenije 2021 je Andrej Erzetič

02 / 2021

Konec januarja se je odvila težko pričakovana spletna razglasitev zmagovalca natečaja Mladi vinar Slovenije 2020, ki sta ga v partnerstvu že osmič zapovrstjo organizirala Vinski univerzum in Lidl Slovenija. Nanj se je prijavilo kar 36 vinarjev s 54 vzorci vina. Natečaj je potekal v nekoliko prenovljeni obliki. Tako je tokrat o zmagovalcu poleg strokovne komisije, katere seštevek točk je predstavljal 80% končne ocene, prvič odločal tudi »glas ljudstva« (20% končne ocene), organiziran v sodelovanju z vinskim klubom Zgodbe o vinu. 
Med tremi superfinalisti, zmagovalci posameznih kategorij (peneče, belo in rdeče vino), si je naziv »Mladi vinar Slovenije 2020« priboril 28-letni Andrej Erzetič (Vina Erzetič) iz Višnjevika v Goriških Brdih. To mu je uspelo s svežim in zaokroženim rdečim vinom Don letnika 2017. Gre za zvrst merlota in cabernet sauvignona, ki je leto dni zorela v sodih. Zmagovalno vino je prejelo najvišjo oceno tako s strani strokovne komisije kot glasu ljudstva. Andreju je z zmago pripadla tudi glavna nagrada – od marca naprej bo Don naprodaj v vseh 61 Lidlovih trgovinah po Sloveniji. 
Andrej Erzetič je že od mladih nog vpet v družinski posel. Po končanem šolanju s področja vinarstva in vinogradništva, se je po izkušnje in znanje odpravil še v Luksemburg. Leto dni po vrnitvi pa je javnosti že predstavil svoje prvo, samostojno pridelano vino, penino Sentio 2012.

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2021.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhivi mladih vinarjev in Vinskega univerzuma

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Deli na
02 / 2021
Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče - chefinja Mojca Trnovec
PUSTNE JEDI S CHEFINJO TRADICIJE Znana je kot prijazna kuharska sodnica iz tv oddaje Mali šef Slovenije. Pa tudi kot tista, ki na Odprti kuhni v Ljubljani vedno nasmejana v veliki ponvi praži jetrca in razvaja s hrustljavimi flancati. Drugače pa je 48-letna Mojca Trnovec prava gostinka in glavna v...
02 / 2021
Vodnik Gault&Millau Slovenija za leto 2021
NAJBOLJŠIH RESTAVRACIJ ŠEST, NAZIV CHEF LETA V ROKE GREGORJU VRAČKU! Čeprav malce drugačna, a prav nič manj pomembna – takšna je bila letošnja, že tretja razglasitev najboljših po izboru gastronomskega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021.  Zaradi epidemioloških razmer je razkritje...
02 / 2021
Riso Gallo, ikona italijanskega riža in rižote
Poslanstvo italijanskega podjetja in znamke Riso Gallo je širiti kulturo riža in rižote po vsem svetu, pri čemer sodeluje s številnimi chefi v Italiji in po vsem svetu. Njegovi izkušeni strokovnjaki pa veliko pozornosti namenjajo tudi raziskavam sort riža, trajnostni pridelavi in posebnostim,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.