Objavili smo

Mladi vinar Slovenije 2021 je Andrej Erzetič

02 / 2021

Konec januarja se je odvila težko pričakovana spletna razglasitev zmagovalca natečaja Mladi vinar Slovenije 2020, ki sta ga v partnerstvu že osmič zapovrstjo organizirala Vinski univerzum in Lidl Slovenija. Nanj se je prijavilo kar 36 vinarjev s 54 vzorci vina. Natečaj je potekal v nekoliko prenovljeni obliki. Tako je tokrat o zmagovalcu poleg strokovne komisije, katere seštevek točk je predstavljal 80% končne ocene, prvič odločal tudi »glas ljudstva« (20% končne ocene), organiziran v sodelovanju z vinskim klubom Zgodbe o vinu. 
Med tremi superfinalisti, zmagovalci posameznih kategorij (peneče, belo in rdeče vino), si je naziv »Mladi vinar Slovenije 2020« priboril 28-letni Andrej Erzetič (Vina Erzetič) iz Višnjevika v Goriških Brdih. To mu je uspelo s svežim in zaokroženim rdečim vinom Don letnika 2017. Gre za zvrst merlota in cabernet sauvignona, ki je leto dni zorela v sodih. Zmagovalno vino je prejelo najvišjo oceno tako s strani strokovne komisije kot glasu ljudstva. Andreju je z zmago pripadla tudi glavna nagrada – od marca naprej bo Don naprodaj v vseh 61 Lidlovih trgovinah po Sloveniji. 
Andrej Erzetič je že od mladih nog vpet v družinski posel. Po končanem šolanju s področja vinarstva in vinogradništva, se je po izkušnje in znanje odpravil še v Luksemburg. Leto dni po vrnitvi pa je javnosti že predstavil svoje prvo, samostojno pridelano vino, penino Sentio 2012.

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2021.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhivi mladih vinarjev in Vinskega univerzuma

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Deli na
08 / 2022
Nemška tradicija – pivo, kruh in klobase
Ko je govora o Nemčiji, kaj hitro pomislimo tudi na pivo. Pivska kultura je nepogrešljiva sestavina nemške družbe. Podobno je s kruhom in pekovskimi izdelki, saj se Nemčija ponaša tudi z edinstveno pekovsko kulturo. Če Nemca v tujini vprašate, kaj iz svoje domovine najbolj pogreša, bo med naštetimi...
07 / 2022
Vinska klet in restavracija Dveri-Pax, Jarenina - chef Gregor Šagi
V DVERI-PAXU ZDAJ POLEG ODLIČNIH VIN TUDI IZVRSTNA KULINARIKA! Na posestvu vinske kleti Dveri-Pax v Poličkem vrhu v Jarenini lahko obiskovalci uživajo ne le v pokušini vrhunskih vin, ampak tudi degustacijskih menijih izkušenega chefa Gregorja Šagija. V obokani kleti obnovljenega Jareninskega...
07 / 2022
Zebra Patisseries, Ljubljana - chef Tomi Češek
ZA PRIHODNOST SLAŠČIČARSTVA PRI NAS SE SPLOH NE BOJIM! Majhna slaščičarna v ljubljanskih Kosezah deluje kot zlatarna. V vitrinah z barvami in oblikami vabijo dragulji – sladke miniature, ki jih kupci izbirajo s svetlečimi očmi in odnašajo domov v lični embalaži. Tortice, sladice v kozarčkih,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.