Objavili smo

Okusiti Laško tudi v kulinarični ponudbi Thermane Laško

01 / 2020

Konec lanskega leta je v sklopu projekta »Okusiti raznolikost podeželja« zaživela nova kolektivna blagovna znamka »Okusiti Laško«. Njen namen je vzpostaviti pestrost prehranskih izdelkov, rokodelskih izdelkov, jedi in pijač, značilnih za okolje Laškega, ter okrepiti verige lokalnih dobaviteljev in odkupovalcev. Kot partner v projektu in pri razvoju znamke sodeluje tudi družba Thermana, d. d.

Na vprašanje, kateri so bili razlogi, da se je družba Thermana pridružila projektu, je vodja gostinstva Tatjana Klinar odgovorila: »Srečujemo se z različnimi in raznovrstnimi gosti iz vsega sveta. Želimo jih navdušiti z naravo, doživetji in tudi s kulinariko. Zagovarjamo trajnostni turizem, zato v ponudbi hrane in pijače stavimo na sveže, sezonsko in lokalno. Trudimo se, da sestavine zanje v čim večji meri dobimo v naši najbližji okolici, da je pot od njive do krožnika kar se da kratka.« 
Poleg izobraževalnega vidika je gostinska ekipa Thermane v projektu Okusiti Laško sodelovala tudi na praktični ravni in prejela pozitiven komentar strokovne komisije o različnih jedeh in pijačah, ki jih je pripravila. V decembru je tako prejela certifikat kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško za:
• vegetarijansko jed Laška hišna južina (krompirjev štrukeljc s proseno kašo, zeliščno-zelenjavnim veloutejem, fižolovimi ocvrtki, peteršiljevim pirejem in z medom glazirano zelenjavo),
• sladico Laška medenka (hišna specialiteta, pripravljena iz vrhunskih sestavin lokalnega porekla in iz pregrete smetane, ki je kulinarična posebnost tega predela Slovenije),
• meni Okusiti Laško (štiri hodi),
• hišne piškote (medeni pirini piškoti, orehovi trikotniki s pregreto smetano, koruzni piškoti z rozinami),
• hišno jabolčno marmelado z bezgom,
• medeno limonado z meto.

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

Tekst: Nina Pader Topole  Foto: arhiv Thermane

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.