Objavili smo

Okusiti Laško tudi v kulinarični ponudbi Thermane Laško

01 / 2020

Konec lanskega leta je v sklopu projekta »Okusiti raznolikost podeželja« zaživela nova kolektivna blagovna znamka »Okusiti Laško«. Njen namen je vzpostaviti pestrost prehranskih izdelkov, rokodelskih izdelkov, jedi in pijač, značilnih za okolje Laškega, ter okrepiti verige lokalnih dobaviteljev in odkupovalcev. Kot partner v projektu in pri razvoju znamke sodeluje tudi družba Thermana, d. d.

Na vprašanje, kateri so bili razlogi, da se je družba Thermana pridružila projektu, je vodja gostinstva Tatjana Klinar odgovorila: »Srečujemo se z različnimi in raznovrstnimi gosti iz vsega sveta. Želimo jih navdušiti z naravo, doživetji in tudi s kulinariko. Zagovarjamo trajnostni turizem, zato v ponudbi hrane in pijače stavimo na sveže, sezonsko in lokalno. Trudimo se, da sestavine zanje v čim večji meri dobimo v naši najbližji okolici, da je pot od njive do krožnika kar se da kratka.« 
Poleg izobraževalnega vidika je gostinska ekipa Thermane v projektu Okusiti Laško sodelovala tudi na praktični ravni in prejela pozitiven komentar strokovne komisije o različnih jedeh in pijačah, ki jih je pripravila. V decembru je tako prejela certifikat kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško za:
• vegetarijansko jed Laška hišna južina (krompirjev štrukeljc s proseno kašo, zeliščno-zelenjavnim veloutejem, fižolovimi ocvrtki, peteršiljevim pirejem in z medom glazirano zelenjavo),
• sladico Laška medenka (hišna specialiteta, pripravljena iz vrhunskih sestavin lokalnega porekla in iz pregrete smetane, ki je kulinarična posebnost tega predela Slovenije),
• meni Okusiti Laško (štiri hodi),
• hišne piškote (medeni pirini piškoti, orehovi trikotniki s pregreto smetano, koruzni piškoti z rozinami),
• hišno jabolčno marmelado z bezgom,
• medeno limonado z meto.

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

Tekst: Nina Pader Topole  Foto: arhiv Thermane

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Izvorno slovensko - Bohinjsko, From Bohinj
ZGODBE, V KATERIH STA UJETA BOHINJSKO SRCE IN DUŠA Bohinjci so odgovorni, trmasti in dosledni ljudje. Izklesala jih je dolga era železarstva pa tudi oddaljenost od udobja urbanega okolja. Že stoletja se borijo s težkimi pogoji življenja v gorskem alpskem prostoru, ki ohranjen, kot je, dokazuje,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.