Objavili smo
07 / 2019
Ko se stemni in gostje zasedejo pravljični vrt restavracije Penziona Berc na Bledu, romantike v soju svečk in ob nežni glasbi ne manjka. Pogled v odprto kuhinjo pa razkriva, da v njej jedi ustvarja chefinja Alma Rekić, skupaj s svojo mlado in zagnano kuharsko ekipo. Restavracija Penziona Berc, ki je do letos vabila samo poleti, bo po novem odprta vse mesece v letu, a še vedno le ob večerih.
Če mislite, da je chefinja Alma Rekić - nekdanja MasterChef sodnica, Fatalna ženska leta 2016 in celo kandidatka na zadnjih županskih volitvah - kuhalnico postavila v kot, ste se zmotili! Pred kratkim je zaživela njena nova spletna stran z enostavnimi recepti, primernimi za pripravo doma (www.chefalma.si), katerih izbor smo tudi objavili v številki 7-8/2019. A še večja novost je ta, da od marca 2019 vodi kuhinjo restavracije Penziona Berc na Bledu. »Ko sva ugotovila, da sva na isti valovni dolžini in glede kuhinje razmišljava zelo podobno, nisem okleval, da jo povabim k dolgoročnejšemu sodelovanju,« nasmejan in zadovoljen, da je njegova kuharska ekipa zopet v polni postavi, pove simpatični lastnik in novopečeni očka Miha Berc. Sploh zdaj, ko je po novem restavracija Penziona Berc odprta vse mesece v letu, ne le poleti! Nov izziv je Alma, ki zase pravi, da je po turbulentnem obdobju potrebovala mirnejše in urejeno delovno okolje, z veseljem sprejela. »Tudi zato, ker so blizu Jesenice, kjer je moja družina, in ker ima Berc enega najbolj romantičnih gostinskih vrtov in kuhinj,« je v smehu dodala chefinja, katere desna roka in namestnik je kuhar Grega Stojan. Gostje lahko v odprti kuhinji opazujejo delo zagnane kuharske ekipe. Alma tako kot lastnik Miha verjame v sveže, kvalitetne in lokalne sestavine, prav tako v slovensko obarvano kulinariko, seveda s sodobnim pridihom...
Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2019.
Tekst: Urša Cvilak Foto: Peter Irman
Recepti:
- Kremna juha iz bučk, kumar in mete
- Špinačni ravioli s skutnočesnovim nadevom in omako iz špinače in mete
- Piščančji ragu na zeliščni kremni polenti
- Jelenov file z zeliščno skorjico, ajdovim krapom in medeno zelenjavo
- Kuhana smetana (panna cotta) s sivko