Objavili smo

Penzion in restavracija Berc, Bled - chefinja Alma Rekić

07 / 2019

Ko se stemni in gostje zasedejo pravljični vrt restavracije Penziona Berc na Bledu, romantike v soju svečk in ob nežni glasbi ne manjka. Pogled v odprto kuhinjo pa razkriva, da v njej jedi ustvarja chefinja Alma Rekić, skupaj s svojo mlado in zagnano kuharsko ekipo. Restavracija Penziona Berc, ki je do letos vabila samo poleti, bo po novem odprta vse mesece v letu, a še vedno le ob večerih.

Če mislite, da je chefinja Alma Rekić - nekdanja MasterChef sodnica, Fatalna ženska leta 2016 in celo kandidatka na zadnjih županskih volitvah - kuhalnico postavila v kot, ste se zmotili! Pred kratkim je zaživela njena nova spletna stran z enostavnimi recepti, primernimi za pripravo doma (www.chefalma.si), katerih izbor smo tudi objavili v številki 7-8/2019. A še večja novost je ta, da od marca 2019 vodi kuhinjo restavracije Penziona Berc na Bledu. »Ko sva ugotovila, da sva na isti valovni dolžini in glede kuhinje razmišljava zelo podobno, nisem okleval, da jo povabim k dolgoročnejšemu sodelovanju,« nasmejan in zadovoljen, da je njegova kuharska ekipa zopet v polni postavi, pove simpatični lastnik in novopečeni očka Miha Berc. Sploh zdaj, ko je po novem restavracija Penziona Berc odprta vse mesece v letu, ne le poleti! Nov izziv je Alma, ki zase pravi, da je po turbulentnem obdobju potrebovala mirnejše in urejeno delovno okolje, z veseljem sprejela. »Tudi zato, ker so blizu Jesenice, kjer je moja družina, in ker ima Berc enega najbolj romantičnih gostinskih vrtov in kuhinj,« je v smehu dodala chefinja, katere desna roka in namestnik je kuhar Grega Stojan. Gostje lahko v odprti kuhinji opazujejo delo zagnane kuharske ekipe. Alma tako kot lastnik Miha verjame v sveže, kvalitetne in lokalne sestavine, prav tako v slovensko obarvano kulinariko, seveda s sodobnim pridihom...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Kremna juha iz bučk, kumar in mete
- Špinačni ravioli s skutnočesnovim nadevom in omako iz špinače in mete
- Piščančji ragu na zeliščni kremni polenti
- Jelenov file z zeliščno skorjico, ajdovim krapom in medeno zelenjavo
- Kuhana smetana (panna cotta) s sivko

Deli na
01 / 2025
Ošterija Žogica, Solkan
DNEVI NAJOKUSNEJŠE ZIMSKE ROŽE V HIŠI SUKENSKEGA REGUTA  Ošterija Žogica, ki stoji na nabrežju reke Soče in v neposredni bližini znamenitega solkanskega kamnitega mostu, je lani praznovala okroglih 30 let obstoja. Zdaj je v družinsko gostinsko zgodbo že uspešno vpeta najmlajša generacija....
01 / 2025
Mateja Čalušić, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - intervju
KAJ NA NAŠE KROŽNIKE PRINAŠAJO ŽIVILA Z OZNAKO »IZBRANA KAKOVOST – SLOVENIJA«? »Izbrana kakovost« je nacionalna shema kakovosti. Z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« so označena živila, pridelki in izdelki, ki so pridelani in predelani v Sloveniji, so višje kakovosti ter so deležni...
01 / 2025
Zakaj je smučanje z(a) okusom tako popularno že 15 let?
Zakaj, če pa je največja gneča na kočah s samopostrežnimi restavracijami, kjer dunajce cvrejo kot da bi prodajali kislo zelje na tržnici, carbonara pa je pogovorni jezik vseh petih kontinentov, ki vijugajo po »umetnem« snegu Alte Badie? Zato je vprašanje zelo umestno: zakaj je v Dolomitih smučanje...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna