Objavili smo

Potep po Franciji

04 / 2021

FRANCOSKA KLASIKA ZA VSAK DAN
Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) je leta 2010 tradicionalni večhodni francoski obrok in njegovo postrežbo uvrstila na seznam svetovne kulturne dediščine. To je bil prvi primer, da je bila na seznam uvrščena gastronomija, kar pomeni veliko priznanje francoski kulinariki. A čeprav je vsaka stvar dobro premišljena, pa naj gre izbiro sestavin, pripravo jedi z uporabo različnih kuharskih tehnik, umetelno postrežbo ali spajanje hrane z vinom, se lahko s pripravo tipičnih francoskih jedi spoprimemo tudi sami. 

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 4/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Guliver / Stockfood

Recepti:
-Solata s popečenim kozjim sirom
-Fougasse, ploski kruh z rožmarinom in olivami
-Tartiflette, krompirjeva zloženka s slanino in sirom
-Solata nicoise s svežo tuno in stročjim fižolom
-Bržolni steak (rib-eye) s praženo šalotko in krompirčkom
-Školjke s pivom in crème fraiche
-Tarte au citron, limonina pita 
-Crème brulee
-Lavender madeleines, magdalenice s sivko

Deli na
08 / 2022
Nemška tradicija – pivo, kruh in klobase
Ko je govora o Nemčiji, kaj hitro pomislimo tudi na pivo. Pivska kultura je nepogrešljiva sestavina nemške družbe. Podobno je s kruhom in pekovskimi izdelki, saj se Nemčija ponaša tudi z edinstveno pekovsko kulturo. Če Nemca v tujini vprašate, kaj iz svoje domovine najbolj pogreša, bo med naštetimi...
07 / 2022
Vinska klet in restavracija Dveri-Pax, Jarenina - chef Gregor Šagi
V DVERI-PAXU ZDAJ POLEG ODLIČNIH VIN TUDI IZVRSTNA KULINARIKA! Na posestvu vinske kleti Dveri-Pax v Poličkem vrhu v Jarenini lahko obiskovalci uživajo ne le v pokušini vrhunskih vin, ampak tudi degustacijskih menijih izkušenega chefa Gregorja Šagija. V obokani kleti obnovljenega Jareninskega...
07 / 2022
Zebra Patisseries, Ljubljana - chef Tomi Češek
ZA PRIHODNOST SLAŠČIČARSTVA PRI NAS SE SPLOH NE BOJIM! Majhna slaščičarna v ljubljanskih Kosezah deluje kot zlatarna. V vitrinah z barvami in oblikami vabijo dragulji – sladke miniature, ki jih kupci izbirajo s svetlečimi očmi in odnašajo domov v lični embalaži. Tortice, sladice v kozarčkih,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.