Objavili smo

Primož Dolničar

04 / 2020

Širši javnosti je postal znan po avtorskih kuharskih oddajah na nacionalni televiziji in na mednarodnem tv kanalu 24Kitchen. Pred nekaj meseci je izšla tudi njegova prva kuharska knjiga Z vrta na mizo. A 46-letni Primož Dolničar je še veliko več kot zgolj uspešen kuharski in mizarski samouk. Je tudi pisec, scenograf, režiser, fotograf, estet…

V nekdanji mizarski delavnici na obrobju Ljubljane, ki je ohranila svoj značaj in postala čudovit studio, vlada ustvarjalni nered. V enem kotu kulise za nek dogodek, v drugem mizarski delovni načrti in leseni izdelki, ob steni kuhinjski kot z aparati in velikim pultom, nekoliko stran fotografske luči. V sredini velikega prostora pa kamin s prasketajočim ognjem in masivne lesene mize, ki so kot nalašč za druženja ob kulinariki, a tudi za fotografiranje. »Od nekdaj me zanima veliko različnih stvari. Verjetno sem se zato odločil za študij filozofije, vendar so me kmalu zapeljale še druge ljubezni,« v smehu pove Primož Dolničar. V preteklosti se je ukvarjal tudi s plesom, scenografijo, režijo, filozofijo in mikrobiologijo, tv voditeljstvom, nekoliko kasneje z gostinstvom. Danes pa predvsem z mizarjenjem in kuhanjem ter vsem, kar je z njim povezano - pisanje, fotografiranje, snemanje, organiziranje delavnic, tudi za otroke, dogodkov in team buildingov… V začetku leta 2018 je širši javnosti postal znan kot prvi (in do zdaj edini) Slovenec z lastno kuharsko oddajo na mednarodnem tv kanalu 24Kitchen...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2020.
Objavljeni recepti so iz knjige Z vrta na mizo avtorja Primoža Dolničarja, ki je izšla pri Cankarjevi založbi (2019). Objavljeno z dovoljenjem založbe.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Cankarjeve založbe

Recepti:
- Piščančja jetrna pašteta
- Prata
- Zeliščna juha z žara
- Nadevani paradižniki
- Telečje ličnice s čebulno marmelado
- Pehtrančki

Deli na
05 / 2020
Restavracija Strelec, Ljubljana - chef Igor Jagodic
VRTILJAK DOVRŠENIH OKUSOV NAD MESTOM V kuhinji ima rad urejenost in red. Pri kreiranju jedi pa ga najbolj navdihujejo zelenjava, sladice in letni časi. Ter to, da je lahko zvest samemu sebi. Je mojster kuharskih tehnik, barv, tekstur in harmonije okusov. To mu priznava tudi kulinarični vodnik...
05 / 2020
Chefs Care - kuharji in gostinci združili moči
Konec marca, natanko dva tedna po izbruhu korona virusa, je v Sloveniji na pobudo chefa Iztoka Gumzeja zaživel dobrodelni projekt Chefs Care, v katerem je več kot 130 kuharjev in gostincev pripravljalo malice in kosila za najbolj ranljive skupine ljudi v času pandemije. Brezplačno in srčno so skuhali...
05 / 2020
Jedi z žara - enostavno, hitro in lahkotno
Lepo vreme kliče po pripravi jedi na prostem, pikniku in druženju v naravi. Žar je kot nalašč ne samo za peko bogatih mesnih dobrot, ampak tudi za preprostejše in lahkotnejše jedi, pa naj gre za zelenjavo, ribe, meso ali sadje! Prav za vsakogar lahko pripravimo kaj okusnega. Če dodamo jedem še...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.