Objavili smo

Restavracija Brič, Dekani

02 / 2020

Natanko dve leti je, odkar se je gostinec in izkušen sommelier Gregor Kocjančič s svojo ekipo iz Restavracije Primorka v Strunjanu preselil na novo lokacijo – Restavracijo Brič v Dekanih. V njej uspešno nadaljuje svojo filozofijo, ki temelji na ponudbi morskih jedi in čistih okusih, zaokroženih s široko paleto primorskih vin. 

Potem ko je Krka dokončno zaprla Restavracijo Primorka zaradi novih načrtov, je Gregor Kocjančič za svoj novi pristan najel Restavracijo Brič v Dekanih. Vodita jo skupaj z ženo Gordano, ki jo je – ali naključja res obstajajo? – spoznal prav v tej restavraciji še v času, ko se je imenovala Bivio in sta v njej opravljala prakso ter nabirala prve gostinske izkušnje. »Takrat tudi še ni bilo avtoceste in glavna pot do morja je vodila skozi Dekane, zato je bila restavracija za mnoge obvezna postojanka,« se spominja Gregor, sicer domačin, ki v restavraciji, kljub temu, da ni več ob prometni vpadnici, vidi lepo priložnost. »V dveh letih smo goste že prepričali, da tudi tukaj nadaljujemo s filozofijo, ki temelji na sveži ribi iz morja, pristnih in čistih morskih okusih ter primorskih vinih,« pripoveduje Gregor, vodja kuhinje in izvrsten sommelier 3. stopnje. Naročiti in tudi za domov je mogoče kupiti celo paleto vin z bližnjega posestva Brič, v katerega lasti je restavracija. Drugače je v ponudbi okoli 300 vin slovenskih in tujih kleti. Tukaj boste med drugim na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji malvazije. V ponudbi jih imajo kar 70 - od svežih do zorjenih in oranžnih...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2020.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Namaz iz morskega psa z inčuni polento in brusketami
- Morski hladni tris rakovice, hobotnice in sipic
- Tunin tatarec in brancinov karpačo s citrusi, granatnim jabolkom in kostanjevim medom
- Škampova juha, postrežena iz boškarinovega rogu
- Mešane školjke na belo buzaro z ocvrto jakobovo pokrovačo
- Brancin v soli z vrzotami, špinačo in rdečo peso
- Borovničev mus z mangovo-rožmarinovo sredico na mandljevem tartu in z mangovo omako

Deli na
04 / 2020
Primož Dolničar
Širši javnosti je postal znan po avtorskih kuharskih oddajah na nacionalni televiziji in na mednarodnem tv kanalu 24Kitchen. Pred nekaj meseci je izšla tudi njegova prva kuharska knjiga Z vrta na mizo. A 46-letni Primož Dolničar je še veliko več kot zgolj uspešen kuharski in mizarski samouk....
04 / 2020
Čas je za jajčne jedi - Jajce, simbol novega začetka
Jajce že stoletja simbolizira plodnost, novo življenje, radost in blagostanje, v krščanski ikonografiji vstajenje Jezusa Kristusa, ponovnega rojstva in upanja. Od nekdaj so ob veliki noči jajca barvali rdeče, da bi ponazorili Kristusovo kri. Danes na velikonočni mizi ne smejo manjkati lepo pobarvani...
04 / 2020
Restavracija Dewakan, Kuala Lumpur - chef Darren Teoh
Velikokrat sem že poudarila, da so moje potovalne destinacije pogojene z izvrstno kulinariko, ki jo ponujajo, ali z odličnimi vini. Nič drugače ni bilo med letošnjimi zimskimi počitnicami. Začetek potovanja je bil obisk Kuala Lumpurja in restavracije Dewakan, ki jo je lani izbor 50 Best Restaurants...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.