Objavili smo
03 / 2025
Boštjan Trstenjak ni le gostinec, ki je restavracijo Cubo postavil na kulinarični zemljevid Slovenije, kar mu priznavata tudi vodiča Gault&Millau (3 kape) in Michelin (priporočilo). Je tudi oče in človek z vizijo, močno voljo, občutkom za ljudi in lepe stvari. Kot pravi, je ključ do uspeha srčnost in raznolikost Cubove ekipe, ki jo kot dirigent svoj orkester, vodi skozi izzive že 22 let!
Izsek iz intervjuja
Ura je deset dopoldan, restavracija se bo odprla šele čez dve uri. V kuhinji vlada delovno vzdušje, tudi strežno osebje je že v uniformah in ureja pogrinjke. Iz zvočnikov se razlega prijetna glasba, ne radijska poročila in reklame. V Cubu ima človek vedno občutek, kot da je stopil v varen in umirjen pristan, kjer si lahko priveže dušo – in seveda brbončice!
Boštjan: Hvala. A saj to je smisel dela, ki ga opravljamo mi, gostinci – da se gost pri nas počuti dobrodošlega, da mu je vedno prijetno, lepo, ne glede na to, v katerem delu dneva pride. Cubo ni samo dobra hrana, je tudi atmosfera, v katero sodi tudi ne preglasna izbrana glasba, urejen ambient, vključno z dekorjem in cvetličnimi aranžmaji, ki jih vsak mesec posebej za nas pripravi priznani cvetličar Marjan Lovšin, prijeten vonj izbrane dišave Atelier Rebul, tudi kakšno umetniško delo… Ter prijazni, strokovni in urejeni natakarji. Po mojem mnenju je ena poglavitnih stvari njihova prijaznost, domač sprejem, srčen odnos do gosta. Zavedanje, da ima gost vedno prav in da mu prisluhnemo ter se trudimo uskladiti njegove želje z našo ponudbo. Zadovoljen sem, da sem uspel to energijo in način razmišljanja prenesti iz sebe kot srčnega gostitelja tudi na svoje zaposlene v strežbi...
Celoten intervju z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.3/2025. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst: Urša Cvilak Foto: Peter Irman
Recepti:
-Brancinova pašteta s prekajenim lososom
-Surovi jadranski škampi s pomarančo in sadnim kaviarjem
-Karpačo zorjene govedine z jabolkom granny smith in sirom grana padano
-Fini rezanci z jastogom
-Avokado z jadransko rakovico in pomarančnim filejem
-File brancina z limonino omako, kaviarjem in arancinom
-Široki rezanci s škampi, portom in suhimi slivami
-Rižota z govejim filejem in jurčki
-Baskovski cheesecake
Info:
RESTAVRACIJA CUBO, Šmartinska cesta 55, 1000 Ljubljana
www.cubo.si / info@cubo.si / 01 - 521 15 15 / 040 - 559 598
Delovni čas: Restavracija Cubo je odprta od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure. Zaprta je ob nedeljah in praznikih.