Objavili smo

Restavracija Cubo, Ljubljana

03 / 2025

GOSTINSTVO ZAME NI SLUŽBA, AMPAK NAČIN ŽIVLJENJA

Boštjan Trstenjak ni le gostinec, ki je restavracijo Cubo postavil na kulinarični zemljevid Slovenije, kar mu priznavata tudi vodiča Gault&Millau (3 kape) in Michelin (priporočilo). Je tudi oče in človek z vizijo, močno voljo, občutkom za ljudi in lepe stvari. Kot pravi, je ključ do uspeha srčnost in raznolikost Cubove ekipe, ki jo kot dirigent svoj orkester, vodi skozi izzive že 22 let!

Izsek iz intervjuja

Ura je deset dopoldan, restavracija se bo odprla šele čez dve uri. V kuhinji vlada delovno vzdušje, tudi strežno osebje je že v uniformah in ureja pogrinjke. Iz zvočnikov se razlega prijetna glasba, ne radijska poročila in reklame. V Cubu ima človek vedno občutek, kot da je stopil v varen in umirjen pristan, kjer si lahko priveže dušo – in seveda brbončice!
Boštjan: Hvala. A saj to je smisel dela, ki ga opravljamo mi, gostinci – da se gost pri nas počuti dobrodošlega, da mu je vedno prijetno, lepo, ne glede na to, v katerem delu dneva pride. Cubo ni samo dobra hrana, je tudi atmosfera, v katero sodi tudi ne preglasna izbrana glasba, urejen ambient, vključno z dekorjem in cvetličnimi aranžmaji, ki jih vsak mesec posebej za nas pripravi priznani cvetličar Marjan Lovšin, prijeten vonj izbrane dišave Atelier Rebul, tudi kakšno umetniško delo… Ter prijazni, strokovni in urejeni natakarji. Po mojem mnenju je ena poglavitnih stvari njihova prijaznost, domač sprejem, srčen odnos do gosta. Zavedanje, da ima gost vedno prav in da mu prisluhnemo ter se trudimo uskladiti njegove želje z našo ponudbo. Zadovoljen sem, da sem uspel to energijo in način razmišljanja prenesti iz sebe kot srčnega gostitelja tudi na svoje zaposlene v strežbi...

Celoten intervju z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.3/2025.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
-Brancinova pašteta s prekajenim lososom
-Surovi jadranski škampi s pomarančo in sadnim kaviarjem
-Karpačo zorjene govedine z jabolkom granny smith in sirom grana padano
-Fini rezanci z jastogom
-Avokado z jadransko rakovico in pomarančnim filejem
-File brancina z limonino omako, kaviarjem in arancinom
-Široki rezanci s škampi, portom in suhimi slivami
-Rižota z govejim filejem in jurčki
-Baskovski cheesecake

Info:
RESTAVRACIJA CUBO, Šmartinska cesta 55, 1000 Ljubljana

www.cubo.si / info@cubo.si / 01 - 521 15 15 / 040 - 559 598
Delovni čas: Restavracija Cubo je odprta od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure. Zaprta je ob nedeljah in praznikih.

Deli na
04 / 2025
Gostilna Javornik, Rakovnik
V JAVORNIKOVI KUHINJI NOV VETER, A KRUŠNA PEČ OSTAJA SRCE HIŠE Gostilna Javornik na Rakovniku pri Šentrupertu ni le zgodba o jedeh iz krušne peči, prenovljeni hiši, kozolcu in Dolenjski! Ampak tudi o štirih generacijah družine Javornik in Pevec, ki so svoje življenje posvetile temu, da se...
04 / 2025
Restavracija Sedem, VSGT Maribor
»ZERO WASTE« V PRAKSI: KUHINJA, KJER NIČ NE GRE V NIČ Trajnostno kuhanje je postalo ključni element sodobne prehrambene kulture. Kuhinja brez odpadkov ni le trend, temveč filozofija, ki se osredotoča na načela, kot so lokalna pridelava, uporaba sezonskih sestavin in smiselno ravnanje z vsakim...
04 / 2025
Kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija že sedmič nagradil najboljše
Pod bliščem igrivih konfetov so se v soju fotografskih bliskavic v Festivalni dvorani v Ljubljani zadovoljno smejali prejemniki prestižnih gastronomskih nagrad Gault&Millau Slovenija za leto 2025. Zbrali so se najboljši med najboljšimi, pod reflektorji so se znašla tudi sveža imena slovenske...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna