Objavili smo

Restavracija David Toutain, Pariz

07 / 2018

Če boste v Parizu vprašali ljubitelja dobre hrane, kdo od mlajših kuharjev je v samem vrhu, bodo brez pomisleka izstrelili ime David Toutain. Mladi chef se je učil in bil sous-chef pri slavnih kuharjih v Franciji, potoval je po svetu in dopolnjeval svoje znanje.

Leta 2010 se je David Toutain po nabiranju izkušenj pri znanih chefih odločil vrniti v Francijo in decembra 2013 je odprl svojo restavracijo na levem bregu Sene v prestižnem sedmem okrožju. Leta 2015 je dobil svojo prvo Michelinovo zvezdico, čez dve leti pa štiri kape v znamenitem vodniku Gault & Millau. Manjša restavracija, sestavljena iz treh sob, sprejme samo 40 gostov. Mize so iz debelega lesa, brez prtov, za dekoracijo velike zelene veje. Že s samim izgledom restavracije želi chef David Toutain izpostaviti enostavnost in spomine na kmetijo v Normandiji, kjer je odraščal pri starih starših. Uporablja najboljše sledljive sestavine, s keramičnimi krožniki in dekoracijo pa poudarja povezanost z zemljo in naravo. Rezervacija je obvezna, saj je bila restavracija tudi ob našem obisku polna do zadnjega stola. Zelo prijazni natakarji so nam najprej postregli izvrsten šampanjec Origin‘Elle. Vinar Francoise Bedel je že 20 let s srcem in dušo predan biodinamiki po vseh pravilih, ki jih je postavil Rudolf Steiner. Rose šampanjec (90% pinot meunier, 10% modri pinot) iz grozdja trt, starih 30 do 60 let, je na kvasovkah zorel najmanj pet let. Zelo suho peneče vino samo z 1,2 g sladkorja je prineslo svežino, lahkotnost in sadnost...

Celoten članek je  objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2018.

Tekst in foto: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.