Objavili smo

Restavracija in bar diVino, Ljubljana - chef Matjaž Cotič

10 / 2019

Restavracija diVino v elegantni Kristalni palači v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC je del skupine Dulcis Gourmet. V njej družina Tomažič iz Goriških Brd združuje svojo vinarsko in gostinsko tradicijo. Vodenje kuhinje je zaupala izkušenemu chefu Matjažu Cotiču, ki goste razvaja s sezonskimi, morsko in briško obarvanimi jedmi, odličnimi rižotani in testeninami, pa tudi florentinci slovitega italijanskega gastronomskega mojstra Daria Cecchinija.

Ekipo urejenih in prijaznih natakarjev vodi energičen Aleksander Ajdišek, ki je tudi sommelier in vodja lokala. »Dan se v diVino začne s kavicami in zajtrki, ki jih po novem strežemo
tudi na novi letno-zimski terasi pred vhodom v restavra- cijo. Čez dan pride veliko gostov na poslovna kosila, ki so zelo priljubljena, medtem ko so večeri običajno bolj umir- jeni in v znamenju naše a la carte ponudbe. Ne manjka se zaključenih družb in najrazličnejših dogodkov, od poslovnih srečanj, predstavitev do praznovanj, tudi na čudoviti Zeleni terasi diVino v 2. nadstropju zgradbe. Obenem skrbimo še za pogostitve v kongres- nem centru Kristalne palače,« pe- strost dela opisuje Ajdišek. Stalni gostje in kupci so s kartico zvestobe Dulcis Gourmet deležni bonitet oz. popustov. Pred skoraj petimi leti je vodenje kuhinje prevzel izkušeni chef Matjaž Cotič, nekdaj tudi član Nacional- ne kuharske reprezentance. Vrhun- ski chef, ki so mu okusi primorske in mediteranske kuhinje še kako blizu! Goste med drugim razvaja z odlič- nimi morskimi jedmi, rižotami in so- latami, bil je tudi vice svetovni prvak (kasneje pa žirant) na tekmovanju v pripravi testenin...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:- Karpačo iz morskih kozic in mariniranega sadja
- Čičerikine casarecce z zelenjavo na bučni kremi
- Črnobela rižota z jadranskimi škampi in špinačno kremo
- Jelenov hrbet s korenjem, mavrahi in kostanje
- »Fiorentina all Dario Cecchini« - florentinec na način chefa Cecchinija 
- Čokoladni žličnik na karameliziranih lešnikih 
- Ananasova zmrzlina na mangovem pireju

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.