Objavili smo

Rimske terme, Rimske Toplice

11 / 2019

Nedaleč od Celja ležijo Rimske terme, znane po blagodejni termalni vodi, ki so v zadnjih letih pod novim lastnikom zadihale s polnimi pljuči. Razvijajo se v sodoben termalni in klimatski resort, kjer prijazno osebje skrbi za dobro počutje domačih in tujih gostov. Ti se med drugim lahko sproščajo v avtentičnih kamnitih kadeh, modernem termalnem bazenu, wellness centru, parku z energetskimi točkami, kavarni in a la carte Restavraciji Sofija.

Rimske terme se nahajajo v Rimskih Toplicah in že ime nakazuje na dolgo, z listinami pa več kot 2000-letno zgodovino rabe zdravilne in sproščujoče moči termalnih vrelcev. »Prav zato, ker cenim tradicijo in zgodovino nasploh, sem želel, da v hotelu uredimo manjši muzej o termah, ki si ga gostje lahko ogledajo, «pripoveduje Valery Arakelov, lastnik in direktor armenskega rodu. S ponosom pove, da je bilo srečanje s Slovenijo in Rimskimi termami pred nekaj več kot petimi leti zanj in njegovo družino ljubezen na prvi pogled...

Pomemben del Rimskih term je tudi kulinarična ponudba. »Večina gostov je sicer penzionskih, tako da jim je v Restavraciji cesarja Ferdinanda na voljo samopostrežni zajtrk, kosilo in večerja. Skrbimo, da je izbor jedi v bifeju čim bolj pester, vedno se kaj pripravlja v živo pred gosti – zjutraj jajčka, palačinke, smutiji, zvečer režemo pršut, pripravljamo jedi v voku. Drugače pa prisegamo na domače okuse in vključujemo lokalna živila – jabolka, jabolčni sok, med, skuto, jajca...,« pove simpatična vodja kuhinje Katja Đudarić. Z jedmi po naročilu pa se hotelski in zunanji gostje lahko razvajajo v a la carte Restavraciji Sofija, kjer je glavni kuhar Maksimiljan Frece. Tam sta stalno v ponudbi tudi sezonsko obarvana Romantični in Slovenski meni...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Krema iz gosjih jeter v ovoju kraškega pršuta
- Dvobarvna zeljna juha
- Račje prsi z medeno skorjico, gratiniranimi mlinci, bučnim pirejem in pesino kremo
- Vinogradniška tortica
- Kostanjeva rezina

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.