Objavili smo

Sommelierji praznovali 25-letnico članstva v ASI

01 / 2020

Člani Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije so decembra na dvorcu Zemono na slavnostnem srečanju obeležili 25. obletnico članstva v mednarodnem sommelierskem združenju ASI (Association de la Sommellerie Internationale). Za lepa vinska in kulinarična doživetja ter druženje, ki so se ga udeležili člani društva in povabljeni gostje, so poleg chefa Tomaža Kavčiča in njegove ekipe poskrbeli vinarji iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel, gostinci iz vrst sommelierjev in pridelovalci hrane. 

Sommelierje in druge visoke goste je najprej pozdravil dolgoletni predsednik društva Ivan Peršolja. Srečanja so se udeležili tudi državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar ter mednarodna predstavnika združenja ASI - William Wouters in Peer F. Holm. William Wouters je podpredsednik ASI-ja, zadolžen za Evropo in tudi častni predsednik sommelierske organizacije Belgije, ki je lani organizirala svetovno prvenstvo (na njem je slovenske barve zastopal sommelier Martin Gruzovin). Peer F. Holm pa v ASI skrbi za članstvo in je predsednik sommelierske organizacije Nemčije, ki se lahko pohvali z aktualnim svetovnim prvakom, 27-letnim Marcom Almertom.
Ob tej priložnosti je društvo prejelo posebno čestitko s strani mednarodne sommelierske organizacije ASI. Praznovanje 25. obletnice polnopravnega članstva v tej pomembni mednarodni sommelirski organizaciji pa je bilo tudi priložnost za zahvalo vsem članom, vinarjem, gostincem in podpornikom društva...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

 

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Buče, kraljice jeseni
Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.