Objavili smo

Soulflé - čokoladna in puhasta sladica s tekočo sredico

05 / 2021

Zagotovo sta Špela in Andrej Mis marsikomu ostala v spominu kot simpatična udeleženca četrte sezone projekta Štartaj, Slovenija!. Ta jima je dal priložnost, da s svojim čokoladnim narastkom Moj sufle začneta pisati uspešno podjetniško pot. Od takrat sta sladico v treh letih še nadgradila z novo podobo in imenom Soulflé, novimi okusi (brez sladkorja, z lešniki) ter vizijo, da poleg slovenskih osvojita tudi restavracije in trgovine v tujini.

Zamrznjeni suflé za domov, ki vedno uspe 
Kranjčana Andreja Misa se spomnim še iz časov, ko je že kot dijak srednje gostinske šole z elegantnimi gibi in strokovnim znanjem navduševal na tekmovanjih v strežbi, zlasti barmanstvu. »V resnici me je vedno zanimalo tudi kuharstvo, a so me vsakič nekako dali v strežbo,« se v smehu spominja simpatični Andrej. Po končani šoli je nekaj časa delal v strežbi Gostinstva Jezeršek, kjer so mu leta 2013 v projektu EuroBasket zaupali vodenje 30-članske ekipe strežnega osebja cateringa na VIP ringu v dvorani Stožice. Nepozabna izkušnja, tudi zato, ker je le nekaj dni kasneje njegova žena Špela rodila. 

Spoznala sta se na srednji gostinski šoli in že takrat sanjarila, kako bi nekoč imela svoj gostinski lokal. »In ko se je ponudila priložnost, da s Špelo najameva manjši lokal v trgovskem centru E.Leclerc v Ljubljani, nisva dolgo razmišljala. S podporo staršev sva v celoti zasnovala njegov koncept, ga opremila, sestavila ponudbo in tako je leta 2017 nastal Moj lokal,« razlaga Andrej. Ves čas sta stremela k temu, da ne bi bil le še eden od mnogih, pa čeprav je v velikem nakupovalnem centru, ampak bi ga ljudje vzljubili zaradi prijazne postrežbe in drugačne ponudbe. »Veliko sva razmišljala o tem, kaj bi gostom poleg dobre kave, sveže pripravljenih sokov, koktajlov, sladoleda še lahko ponudila. In ker sem bil vedno velik ljubitelj čokoladnega sufleja, ki sem ga doma tudi velikokrat pripravljal, rojstvo ideje o tem, da ga ponudiva v Mojem lokalu, ni bila daleč,« pripoveduje Andrej. Dolgo sta pilila recepturo, preden sta svoj čokoladni narastek z vročo tekočo sredico, ki mu nekateri pravijo tudi »lava cake«, ponudila gostom...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 5/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Soulflé

Deli na
08 / 2022
Nemška tradicija – pivo, kruh in klobase
Ko je govora o Nemčiji, kaj hitro pomislimo tudi na pivo. Pivska kultura je nepogrešljiva sestavina nemške družbe. Podobno je s kruhom in pekovskimi izdelki, saj se Nemčija ponaša tudi z edinstveno pekovsko kulturo. Če Nemca v tujini vprašate, kaj iz svoje domovine najbolj pogreša, bo med naštetimi...
07 / 2022
Vinska klet in restavracija Dveri-Pax, Jarenina - chef Gregor Šagi
V DVERI-PAXU ZDAJ POLEG ODLIČNIH VIN TUDI IZVRSTNA KULINARIKA! Na posestvu vinske kleti Dveri-Pax v Poličkem vrhu v Jarenini lahko obiskovalci uživajo ne le v pokušini vrhunskih vin, ampak tudi degustacijskih menijih izkušenega chefa Gregorja Šagija. V obokani kleti obnovljenega Jareninskega...
07 / 2022
Zebra Patisseries, Ljubljana - chef Tomi Češek
ZA PRIHODNOST SLAŠČIČARSTVA PRI NAS SE SPLOH NE BOJIM! Majhna slaščičarna v ljubljanskih Kosezah deluje kot zlatarna. V vitrinah z barvami in oblikami vabijo dragulji – sladke miniature, ki jih kupci izbirajo s svetlečimi očmi in odnašajo domov v lični embalaži. Tortice, sladice v kozarčkih,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.