Objavili smo

Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica

03 / 2024

130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE

Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe ali do Bohinjskega jezera. Ter tistim, ki se radi predajate kulinaričnim užitkom. Hotelska restavracija je odprta tudi za zunanje goste, njena prva kuhalnica pa je od lanskega leta chef Jože Godec.

ZA TISTE, KI SI ŽELIJO MIRU IN DIGITALNEGA DETOKSA
Toplino in alpski šarm popolnoma prenovljenemu hotelu, ki ima 18 dvoposteljnih sob, dajejo les in tople barve ter prijazno osebje. Tukaj na svoj račun pridejo tisti, ki si želijo umirjenosti, saj je Sunrose 7 namenjen gostom, starejšim od 16 let, torej nosi oznako »samo za odrasle« (adults only). In tistim, ki bi vsaj za nekaj dni radi pobegnili digitalnim dražljajem in sevanjem. V sobah namreč ni televizij, telefonov in internetne povezave. »Ta odločitev z vidika prodaje ni bila lahka, a želeli smo gostom ponuditi nekaj drugačnega. S tem jih spodbujamo, da se namesto zaslonu posvetijo svoji drugi polovici, naravi in naši kuhinji. Drzna ideja se je izkazala za dobro in ljudje to cenijo. Tistim, ki pridejo z otroci ali si želijo v sobi imeti televizijo, pa predlagamo, da se nastanijo v bližnjem Bohinj Eco Hotelu,« je povedal Čokl, ki poleg Sunrose 7 vodi tudi Bohinj Eco Hotel, prvi eko hotel pri nas...

LOKALNA ŽIVILA NAVDIH ZA JEDI S CHEFOVIM PODPISOM
Če ne veste, kaj je to trdinka – sorta bohinjske koruze – potem zagotovo še niste okušali jedi chefa Jožeta Godca! Domačin, ki je lokalne okuse približal številnim domačim in tujim turistom ter dobrojedcem že na prejšnji lokaciji, v gostilni Resje v Nemškem Rovtu nad Bohinjsko Bistrico. Od lanskega maja vodi kuhinjo v Sunrose 7, kjer želijo postati prepoznavni tudi po vrhunski kulinarični ponudbi. Kot je povedal Joža, kot mu radi rečejo, bodo tudi tukaj prevladovale jedi, pripravljene iz lokalnih živil, kot so trdinka, Zupanova postrv, bohinjska zelenjava, siri iz bohinjskih kmetij (Pr Tonejcu, Prangarčkova kmetija, Pr Odolneku...) ter druga živila in pridelki, ki nosijo znamko Bohinjsko...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 3/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Dvakrat postrv, krema iz zelene in hrena, ingverjeva marmelada
-Potočni raki s polento, cvetačo, kremo staranega sira in lešniki
-File sulca in gosja jetra, brstični ohrovt, vložena bela čebula
-Jelenov hrbet, pastinak in krompirjevi njoki s tartufi
-Polentina tortica s čokolado, trdinkin puding, lešniki, koruzni sladoled

Deli na
03 / 2025
Restavracija Cubo, Ljubljana
GOSTINSTVO ZAME NI SLUŽBA, AMPAK NAČIN ŽIVLJENJA Boštjan Trstenjak ni le gostinec, ki je restavracijo Cubo postavil na kulinarični zemljevid Slovenije, kar mu priznavata tudi vodiča Gault&Millau (3 kape) in Michelin (priporočilo). Je tudi oče in človek z vizijo, močno voljo, občutkom...
03 / 2025
Hotel Occidental Ljubljana
Nov sodoben hotel španske verige Barceló ne le za turiste, ampak tudi za Ljubljančane V strogem središču naše prestolnice, v neposredni bližini Kongresnega trga in nasproti gledališča SNG Drama Ljubljana, se je pred letom in pol odprl štirizvezdični hotel Occidental Ljubljana španske verige...
03 / 2025
Avstrija - Slovenija 82:10
Avstrijci imajo po 16 letih spet Michelinove zvezdice. Kaj njihovo veliko število pomeni za slovensko »majhnost«? 2:1 v neprimerljivih milijonih! Podelitev avstrijskih Michelinovih zvezdic v Hangarju 7 na salzburškem letališču, v katerem sicer domuje restavracija Ikarus (ki ima 2 zvezdici), so...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna