Objavili smo
03 / 2024
Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe ali do Bohinjskega jezera. Ter tistim, ki se radi predajate kulinaričnim užitkom. Hotelska restavracija je odprta tudi za zunanje goste, njena prva kuhalnica pa je od lanskega leta chef Jože Godec.
ZA TISTE, KI SI ŽELIJO MIRU IN DIGITALNEGA DETOKSA
Toplino in alpski šarm popolnoma prenovljenemu hotelu, ki ima 18 dvoposteljnih sob, dajejo les in tople barve ter prijazno osebje. Tukaj na svoj račun pridejo tisti, ki si želijo umirjenosti, saj je Sunrose 7 namenjen gostom, starejšim od 16 let, torej nosi oznako »samo za odrasle« (adults only). In tistim, ki bi vsaj za nekaj dni radi pobegnili digitalnim dražljajem in sevanjem. V sobah namreč ni televizij, telefonov in internetne povezave. »Ta odločitev z vidika prodaje ni bila lahka, a želeli smo gostom ponuditi nekaj drugačnega. S tem jih spodbujamo, da se namesto zaslonu posvetijo svoji drugi polovici, naravi in naši kuhinji. Drzna ideja se je izkazala za dobro in ljudje to cenijo. Tistim, ki pridejo z otroci ali si želijo v sobi imeti televizijo, pa predlagamo, da se nastanijo v bližnjem Bohinj Eco Hotelu,« je povedal Čokl, ki poleg Sunrose 7 vodi tudi Bohinj Eco Hotel, prvi eko hotel pri nas...
LOKALNA ŽIVILA NAVDIH ZA JEDI S CHEFOVIM PODPISOM
Če ne veste, kaj je to trdinka – sorta bohinjske koruze – potem zagotovo še niste okušali jedi chefa Jožeta Godca! Domačin, ki je lokalne okuse približal številnim domačim in tujim turistom ter dobrojedcem že na prejšnji lokaciji, v gostilni Resje v Nemškem Rovtu nad Bohinjsko Bistrico. Od lanskega maja vodi kuhinjo v Sunrose 7, kjer želijo postati prepoznavni tudi po vrhunski kulinarični ponudbi. Kot je povedal Joža, kot mu radi rečejo, bodo tudi tukaj prevladovale jedi, pripravljene iz lokalnih živil, kot so trdinka, Zupanova postrv, bohinjska zelenjava, siri iz bohinjskih kmetij (Pr Tonejcu, Prangarčkova kmetija, Pr Odolneku...) ter druga živila in pridelki, ki nosijo znamko Bohinjsko...
Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 3/2024. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst: Urša Cvilak Foto: Peter Irman
Recepti, objavljeni v članku:
-Dvakrat postrv, krema iz zelene in hrena, ingverjeva marmelada
-Potočni raki s polento, cvetačo, kremo staranega sira in lešniki
-File sulca in gosja jetra, brstični ohrovt, vložena bela čebula
-Jelenov hrbet, pastinak in krompirjevi njoki s tartufi
-Polentina tortica s čokolado, trdinkin puding, lešniki, koruzni sladoled