Objavili smo
02 / 2018
Podjetje Unitur d. o. o. se na Rogli in v Termah Zreče ukvarja s turistično in zdraviliško dejavnostjo. Enega od pomembnih stebrov turistične ponudbe obeh predstavlja kulinarika, prepoznavna tudi po znamki Okusi Rogle. Tokrat predstavljamo gostinstvo v Termah Zreče, natančneje v hotelu Atrij, kjer bo februar v a la carte restavraciji v znamenju valentinovega razvajanja.
Termalno zdravilišče Zreče se nahaja na nadmorski višini 395 metrov. V treh hotelih različnih kategorij in apartmajskem naselju je gostom na voljo 450 ležišč. Poleg hotelske infrastrukture je v zdravilišču tudi 1600 m2 notranjih in zunanjih termalnih bazenov ter centralni wellness in spa Idila. Ta se nahaja v neposredni bližini hotela Atrij, ki se v Termah Zreče ponaša z najvišjo kategorizacijo (štiri zvezdice Superior). Rdečo nit hotela predstavljata jablana in jabolko, pa ne le v opremi, ampak tudi drobnih pozornostih za goste. Tako boste na skoraj vsakem koraku opazili lesene košarice s svežimi jabolki, v barih ponudbo lokalno pridelanega jabolčnega soka, v slaščičarni jabolčne sladice. Terme Zreče se poleg lastne slaščičarske delavnice lahko pohvalijo tudi z odlično a la carte restavracijo v Hotelu Atrij, ki jo radi obiskujejo tako hotelski kot zunanji gostje. »V njej bo februarska ponudba valentinovo obarvana. Za 10. februarja pa pripravljamo Valentinov ples v maskah. Takrat bo naša kuhinja gostom pripravila poseben meni, katerega del je predstavljen tudi v reviji Pet zvezdic,« je povedal vodja hotelirstva in gostinstva v Termah Zreče Matej Krošelj in dodal: »Takšni dogodki so prijeten izziv tako za kuhinjo kot strežbo.«
Vodja kuhinje Ana Korošec je hiši zvesta že celih 39 let, od tega je na poziciji glavne kuharice dvajset let. Zase pravi, da obožuje sveža zelišča, med predstavljenimi jedmi valentinovega menija pa sta ji najbolj pri srcu topla predjed (postrvji zvitek) in juha...
Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2018.
Tekst: Urša Cvilak Foto: Peter Irman
Recepti:
- Jelenov karpačo z jogurtovo terino
- Kopunova juha z zvitkom in luštrekovimi palačinkami
- Polnjen postrvji zvitek s pirejem sladkega krompirja in hrenovo peno
- Svinjski flam s špinačnimi ocvrtki in korenčkom
- Dvobarvna hruška na orehovi zemlji z lešnikovim musom
- Medena torta z breskovim polnilom