Objavili smo

Večer treh mladih kuharjev - Jure Kralj, Gregor Jelnikar in Jonatan Zupan

03 / 2020

Trije priznani slovenski chefi – Uroš Štefelin, Igor Jagodic in Bine Volčič, nekoč za kulinarične večere povezani tudi kot »trije blejski chefi«, so v Vili Podvin pripravili zanimiv večer. Na njem so kuhanje prepustili svojim trem talentiranim mladim kuharjem in jim dali priložnost, da predstavijo samostojne kulinarične kreacije. V kuhinji je vladalo pozitivno vzdušje, mladi chefi so si pri delu vzajemno pomagali in tudi izmenjevali razmišljanja, vtise. Jure Kralj, ki dela v kuhinji Igorja Jagodica (Restavracija Strelec), je pripravil hladno in toplo predjed. Gregor Jelnikar (mentor Bine Volčič, Monstera) je pripravil hladno-toplo predjed, Jonatanu Zupanu pa je njegov dolgoletni mentor Uroš Štefelin (Vila Podvin) zaupal pripravo tople predjedi in glavne jedi... 

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 3/2020.

Tekst in foto: Urša Cvilak

Deli na
03 / 2020
Chef Janez Bratovž - Restavracija JB, Ljubljana
Letos mineva okroglih 20 let, odkar ima Restavracija JB svoj stalni pristan v pritličju Plečnikove zgradbe na Miklošičevi cesti v Ljubljani. Njen chef Janez Bratovž pa bo čez dve leti obeležil tudi tri desetletja samostojnega gostinskega in kuharskega dela. Je legenda slovenske vrhunske kulinarike,...
03 / 2020
Expano, Murska Sobota - kjer se odkrivanje Pomurja lahko začne…
Si predstavljate, da sedite v balonu in s poletom odkrivate nekatere naravne in kulturne znamenitosti Pomurja, slikovite pokrajine ob reki Muri (na levem bregu reke se razteza Prekmurje, na desnem Štajerska in Prlekija)? Tudi to zanimivo izkušnjo lahko z virtualnimi očali doživite v paviljonu Expano,...
03 / 2020
Chef Iztok Gumzej - prehrana zaposlenih
Kuhar Iztok Gumzej zase pravi, da je tipičen deloholični Zasavec. Kuhalnico je najprej vrtel pri različnih slovenskih gostincih, v zadnjih šestih letih pa se je povzpel v sam vrh gostinske dejavnosti pri ISS Facility Services. Gre za vodilno podjetje v svetu na področju upravljanja objektov, v smislu...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.