Objavili smo

Večer treh mladih kuharjev - Jure Kralj, Gregor Jelnikar in Jonatan Zupan

03 / 2020

Trije priznani slovenski chefi – Uroš Štefelin, Igor Jagodic in Bine Volčič, nekoč za kulinarične večere povezani tudi kot »trije blejski chefi«, so v Vili Podvin pripravili zanimiv večer. Na njem so kuhanje prepustili svojim trem talentiranim mladim kuharjem in jim dali priložnost, da predstavijo samostojne kulinarične kreacije. V kuhinji je vladalo pozitivno vzdušje, mladi chefi so si pri delu vzajemno pomagali in tudi izmenjevali razmišljanja, vtise. Jure Kralj, ki dela v kuhinji Igorja Jagodica (Restavracija Strelec), je pripravil hladno in toplo predjed. Gregor Jelnikar (mentor Bine Volčič, Monstera) je pripravil hladno-toplo predjed, Jonatanu Zupanu pa je njegov dolgoletni mentor Uroš Štefelin (Vila Podvin) zaupal pripravo tople predjedi in glavne jedi... 

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 3/2020.

Tekst in foto: Urša Cvilak

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.