Objavili smo

Vivo catering, Ljubljana

11 / 2018

Vivo Catering je eno prvih podjetij pri nas, ki se profesionalno ukvarja s pogostitvijo izven matične hiše. Jeseni 2018 je praznovalo 25. letnico delovanja. Direktorica in ustanoviteljica Jerneja Kamnikar se je za takšno podjetniško pot odločila že v prvem letniku fakultete, ki pa ni bila povezana z gostinstvom, ampak farmacijo. Zase pravi, da je v prvi vrsti vizionar, strateg in motivator, velikokrat tudi psiholog. 

Z Jernejo smo se pogovarjali v centru inovativnih rešitev Vivo D125, kjer sta tudi glavna kuhinja in sedež podjetja. O tem, kakšen dan se obeta, je povedala: 
»Kuhajo se dnevna kosila za obiskovalce našega centra, vsak dan jih postrežemo nekaj sto. Pred tem smo pripravljali vse za catering, ki ga bomo imeli v Bruslju. V mesto je že bilo napotenih nekaj naših ekip za pripravo manjših cateringov. Čez dan bomo tukaj v centru urejali prostor za večerno otvoritev razstave. V kuhinji pa se bodo pripravljale jedi za pogostitev ob sprejemu tisoč gostov Turistične borze v Cankarjevem domu. Toda tako pestro, če ne še bolj, je pri nas vsak dan. (smeh) Enkrat smo postavili rekord, ko smo imeli trinajst cateringov v enem dnevu. Lahko si predstavljate, koliko organizacije in priprav to zahteva. A to je naše delo in nam je v užitek. Moji zaposleni so si celo sami izmislili slogan in si izdelali majice z napisom »To ni služba, je stil življenja.« Moram priznati, da so me prijetno presenetili. Sem ponosna, da imam ekipo, ki tudi zares čuti to, kar delamo.«...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Fige s kozjim sirom, kraškim pršutom in balzamično redukcijo
- Jabolčno-grahova kremna juha s peno iz rdečega zelja
- Pečena račka s kostanjevim pirejem in mlinčevo rolado s štrukljem iz rdečega zelja
- Bučna strjenka z omakama in kostanjem
- Vivo veganska jesenska sladica

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.