Objavili smo
11 / 2018
Vivo Catering je eno prvih podjetij pri nas, ki se profesionalno ukvarja s pogostitvijo izven matične hiše. Jeseni 2018 je praznovalo 25. letnico delovanja. Direktorica in ustanoviteljica Jerneja Kamnikar se je za takšno podjetniško pot odločila že v prvem letniku fakultete, ki pa ni bila povezana z gostinstvom, ampak farmacijo. Zase pravi, da je v prvi vrsti vizionar, strateg in motivator, velikokrat tudi psiholog.
Z Jernejo smo se pogovarjali v centru inovativnih rešitev Vivo D125, kjer sta tudi glavna kuhinja in sedež podjetja. O tem, kakšen dan se obeta, je povedala:
»Kuhajo se dnevna kosila za obiskovalce našega centra, vsak dan jih postrežemo nekaj sto. Pred tem smo pripravljali vse za catering, ki ga bomo imeli v Bruslju. V mesto je že bilo napotenih nekaj naših ekip za pripravo manjših cateringov. Čez dan bomo tukaj v centru urejali prostor za večerno otvoritev razstave. V kuhinji pa se bodo pripravljale jedi za pogostitev ob sprejemu tisoč gostov Turistične borze v Cankarjevem domu. Toda tako pestro, če ne še bolj, je pri nas vsak dan. (smeh) Enkrat smo postavili rekord, ko smo imeli trinajst cateringov v enem dnevu. Lahko si predstavljate, koliko organizacije in priprav to zahteva. A to je naše delo in nam je v užitek. Moji zaposleni so si celo sami izmislili slogan in si izdelali majice z napisom »To ni služba, je stil življenja.« Moram priznati, da so me prijetno presenetili. Sem ponosna, da imam ekipo, ki tudi zares čuti to, kar delamo.«...
Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2018.
Tekst: Urša Cvilak Foto: Peter Irman
Recepti:
- Fige s kozjim sirom, kraškim pršutom in balzamično redukcijo
- Jabolčno-grahova kremna juha s peno iz rdečega zelja
- Pečena račka s kostanjevim pirejem in mlinčevo rolado s štrukljem iz rdečega zelja
- Bučna strjenka z omakama in kostanjem
- Vivo veganska jesenska sladica