Skuhaj sam

Čebulni obročki v pivskem testu in jogurtovo omako

14. 04. 2024

Pivsko testo

250 ml moke
200 ml koruznega škroba 
pol žličke pecilnega praška
žlička soli
žlička blagega curryja v prahu
pol žličke kajenskega popra
pol žličke posušenega origana
pribl. 330 ml ledeno hladnega piva (lažje svetlo)

Čebulni obročki

2 večji čebuli
sol

Priprava:

V posodi zmešamo suhe sestavine. Postopoma dolivamo zelo mrzlo pivo in z metlico stepamo, da dobimo gosto tekoče testo (nastane lahko nekaj grudic, a nič zato). Damo v hladilnik za 10 minut, nato začnemo s pomakanjem in cvrtjem. Nasvet: Preden sestavine, pa naj gre za čebulne obročke ali koščke ribe, pomočimo v pivsko testo, jih lahko na hitro povaljamo v koruzni moki – tako se jih bo testo bolje oprijelo. 

Dve veliki čebuli narežemo na debelejše obročke, ki jih med seboj ločimo. Povaljamo jih v koruzni moki, otresemo odvečno moko in nato enega po enega pomočimo v pivsko testo ter ocvremo v olju. Ocvrte obročke polagamo na papirnato servieto ali brisačko in potresemo s soljo. Omako za pomakanje čebulnih obročkov pripravimo iz navadnega jogurta, ki mu dodamo malo limoninega soka, sesekljan peteršilj, sol in poper.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdicšt. 4/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Guliver Stockfood

Deli na
10. 05. 2024
Pomladna solata s kranjsko klobaso
14. 04. 2024
Ribana pašta s kremo iz divjih rastlin
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.