Skuhaj sam

Domine - čokoladni rjavček

12. 02. 2024

Za: 24 kosov

Sestavine

300 g masla
600 g temne čokolade (sesekljane)
1 1/3 skodelice kristalnega sladkorja
4 jajca (rahlo stepena)
3 skodelice moke
pol skodelice kisle smetane
380 g mlečne čokolade (sesekljane)

Risanje

200 g bele čokolade (stopljene)

Priprava:

Na nizki temperaturi v kozici stopimo maslo in temno čokolado. Odstavimo in ko se zmes ohladi, vanjo vmešamo sladkor in razžvrkljana jajca. Nato vmešamo še moko, kislo smetano in sesekljano mlečno čokolado. Vlijemo v pomaščen kvadraten pekač (velikosti 25 cm), obložen s peki papirjem. Peče naj se od 45 do 50 minut pri 160°C. 
Vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi. Za rezanje uporabimo zelo oster nož, s katerim brownie razrežemo na pravokotne kose v obliki in velikosti domin.
Stopljeno belo čokolado damo v vrečko za brizganje in na vsaki ploščici zarišemo črto, s katero označimo sredino, in na vsaki strani še pike, da dobimo izgled kock domin.

Recept je objavljen v rubriki Čas je za čokoladne igre za dva v reviji Pet zvezdicšt. 2/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Guliver Stockfood

Ostali recepti iz članka:
-Pobiranje palčk - krušni grisini s čokolado
-Dama - čokoladno vaniljeva torta
-Sestavljanje besed - krhki masleni piškotki
-Gradnja stolpa - fudge iz temne čokolade
-Domine - čokoladni rjavček (brownie)
-Tri v vrsto - piškotki s pistacijami in chaijem
-Backgammon - cheesecake z belo čokolado

Deli na
12. 02. 2024
Pekoč piščanec z indijskimi oreščki in papriko
12. 02. 2024
File postrvi z bučnim štrukljem in koprovo omako
12. 02. 2024
Flancati z masleno lešnikovo kremo
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.