Skuhaj sam
12. 02. 2024
Za: 24 kosov
300 g masla
600 g temne čokolade (sesekljane)
1 1/3 skodelice kristalnega sladkorja
4 jajca (rahlo stepena)
3 skodelice moke
pol skodelice kisle smetane
380 g mlečne čokolade (sesekljane)
200 g bele čokolade (stopljene)
Na nizki temperaturi v kozici stopimo maslo in temno čokolado. Odstavimo in ko se zmes ohladi, vanjo vmešamo sladkor in razžvrkljana jajca. Nato vmešamo še moko, kislo smetano in sesekljano mlečno čokolado. Vlijemo v pomaščen kvadraten pekač (velikosti 25 cm), obložen s peki papirjem. Peče naj se od 45 do 50 minut pri 160°C.
Vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi. Za rezanje uporabimo zelo oster nož, s katerim brownie razrežemo na pravokotne kose v obliki in velikosti domin.
Stopljeno belo čokolado damo v vrečko za brizganje in na vsaki ploščici zarišemo črto, s katero označimo sredino, in na vsaki strani še pike, da dobimo izgled kock domin.
Recept je objavljen v rubriki Čas je za čokoladne igre za dva v reviji Pet zvezdic, št. 2/2024. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst in foto: Guliver Stockfood
Ostali recepti iz članka:
-Pobiranje palčk - krušni grisini s čokolado
-Dama - čokoladno vaniljeva torta
-Sestavljanje besed - krhki masleni piškotki
-Gradnja stolpa - fudge iz temne čokolade
-Domine - čokoladni rjavček (brownie)
-Tri v vrsto - piškotki s pistacijami in chaijem
-Backgammon - cheesecake z belo čokolado