Skuhaj sam

Fige s kozjim sirom in kraškim pršutom

06. 11. 2018

Sestavine

500 g svežih fig
80 g naribanega kozjega sira
100 g tankih rezin kraškega pršuta

Balzamična omaka

1 dl balzamičnega kisa
20 g rjavega sladkorja
10 g zgoščevalca xantan

Dodatki

4 rožmarinove vejice
1 koruzna tortilja

Priprava

Fige prerežemo čez polovico in še enkrat počez, da se razprejo kot cvet. Nadevamo jih z naribanim kozjim sirom in zavijemo v rezino pršuta. Prebodemo jih z osmukano rožmarinovo vejico in pečemo 4 do 6 minut na 180°C.
Balzamični kis skupaj s sladkorjem reduciramo 10 minut. V ohlajenega dodamo xantan in dobro premešamo s paličnim mešalnikom.
Tortilje narežemo na trikotnike in popečemo. Premažemo jih s sladko pekočo omako.
Pečeno figo okrasimo s popečenim trikotnikom tortilje in pokapljamo z balzamično omako. Ponudimo kot predjed.

Recept za revijo Pet zvezdic, številka 11/2018, so prispevali v Vivo cateringu.

Deli na
14. 04. 2024
Ribana pašta s kremo iz divjih rastlin
14. 04. 2024
Čebulni obročki v pivskem testu in jogurtovo omako
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.