Skuhaj sam

Hišni skutni njoki z bučo svežim žajbljem in zorjenim sirom

07. 01. 2020

za 4 osebe

Njoki

300 g skute
200 g ostre moke 
100 g zdroba
3 jajca
sol 

Omaka

100 g buče hokaido
2 dl sladke smetane
1 dl vode 
30 g parmezana 
30 g masla
svež žajbelj 
sol, poper

Dodatek

bučno olje

Priprava: 

Pripravimo testo za njoke. Skuto prepasiramo čez sito, nato dodamo ostro moko, zdrob, jajca in sol. Vse skupaj hitro in dobro pregnetemo, tako da testo ne postane »razvodenelo in gumijasto«. Razvaljamo ga na debelino približno 1 cm. Pri tem moramo testo dobro posuti z moko in zdrobom, da se nam ne zlepi. Razrežemo ga na manjše kocke (njoke) in jih za lepšo obliko premešamo v situ, da postanejo robovi bolj zaobljeni in se znebimo odvečne moke in zdroba. Kuhamo jih v kropu, dokler ne priplavajo na površino.

Smetano in vodo zavremo. Dodamo sol, poper in svež žajbelj, nato še sveže nastrgan parmezan, maslo in olupljeno ter na drobne koščke narezano bučo. Ko se buča nekoliko zmehča, dodamo kuhane njoke, na hitro premešamo in odstavimo (da buča ostane čvrsta). Njoke na krožniku tik pred postrežbo pokapljamo še z dobrim bučnim oljem.

Jed so pripravili v Austria Trend Hotelu Ljubljana za revijo Pet zvezdic, št. 1/2020.

Foto: Peter Irman

Deli na
17. 06. 2020
Bruskete s paradižnikom in olivami
17. 06. 2020
Tatarski biftek z maslom in domačo omako
17. 06. 2020
Lečina solata z breskvami in feta sirom
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.