Skuhaj sam

Hokaido buča s skuto in medeno balzamično omako

15. 11. 2024

Za: 4 osebe

Sestavine

1 buča hokaido 
100 ml staranega balzamičnega kisa
1 žlica medu
3 žlice olivnega olja
300 g skute
100 g bučnih semen
lisičke
listi kapucinke

Priprava:

• Bučo operemo in osušimo. Celo pečemo na 180°C toliko časa, da se zmehča - čas pečenja je odvisen od velikosti buče. Ko je ravno prav mehka, jo ohladimo. Nato jo razpolovimo in odstranimo semena. Narežemo na krhlje, ki jih položimo v pekač. 
• V drugi posodi pripravimo marinado - zmešamo staran balzamični kis, med in olivno olje. 
• Bučo posolimo in polijemo z marinado. Pekač pokrijemo s folijo in pustimo čez noč v hladilniku. 
• Skuto pretlačimo, ji dodamo sol, poper in nasekljana bučna semena ter dobro premešamo. • Na krožnik položimo krhelj marinirane pečene buče in ob njega nabrizgamo začinjeno skuto. Dodamo nekaj svežih lisičk, če jih imamo, in liste kapucinke. V sredino prilijemo sveže pripravljeno marinado in hladno predjed ponudimo.

Recept so za revijo Pet zvezdic pripravili v Hotelu Plesnik iz Logarske doline. Objavljeno v reviji Pet zvezdic, št.11/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Foto: Peter Irman

Vsi recepti, objavljeni v članku:
-Plesnikov »surovi biftek«
-Hokaido buča s skuto in medeno balzamično omako
-Rahli jesenski njoki z gobami
-Goveji hrbet s kostanjevo pito in rdečim zeljem
-Sladki grušavi žlinkrofi z drobtinami in medom

Deli na
15. 11. 2024
Limonina pita z meringo
15. 11. 2024
Briška jota
11. 10. 2024
Popečena polenta z jurčki na žaru in kraško panceto
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna