Skuhaj sam
15. 11. 2024
Za: 4 osebe
1 buča hokaido
100 ml staranega balzamičnega kisa
1 žlica medu
3 žlice olivnega olja
300 g skute
100 g bučnih semen
lisičke
listi kapucinke
• Bučo operemo in osušimo. Celo pečemo na 180°C toliko časa, da se zmehča - čas pečenja je odvisen od velikosti buče. Ko je ravno prav mehka, jo ohladimo. Nato jo razpolovimo in odstranimo semena. Narežemo na krhlje, ki jih položimo v pekač.
• V drugi posodi pripravimo marinado - zmešamo staran balzamični kis, med in olivno olje.
• Bučo posolimo in polijemo z marinado. Pekač pokrijemo s folijo in pustimo čez noč v hladilniku.
• Skuto pretlačimo, ji dodamo sol, poper in nasekljana bučna semena ter dobro premešamo. • Na krožnik položimo krhelj marinirane pečene buče in ob njega nabrizgamo začinjeno skuto. Dodamo nekaj svežih lisičk, če jih imamo, in liste kapucinke. V sredino prilijemo sveže pripravljeno marinado in hladno predjed ponudimo.
Recept so za revijo Pet zvezdic pripravili v Hotelu Plesnik iz Logarske doline. Objavljeno v reviji Pet zvezdic, št.11/2024. Nakup izvoda / Letna naročnina
Foto: Peter Irman
Vsi recepti, objavljeni v članku:
-Plesnikov »surovi biftek«
-Hokaido buča s skuto in medeno balzamično omako
-Rahli jesenski njoki z gobami
-Goveji hrbet s kostanjevo pito in rdečim zeljem
-Sladki grušavi žlinkrofi z drobtinami in medom