Skuhaj sam

Jadranska sipa na žaru s pirejem rumenega korenja

10. 02. 2020

za 4 osebe

Sestavine

800 g jadranske sipe
sol, poper
oljčno olje

Pire rumenega korenja

200 g rumenega korenja
sol, poper
oljčno olje

Priprava:

Svežo sipo potolčemo s kladivom, da jo nekoliko zmehčamo, in na hitro spečemo na visoki temperaturi. Zraven postrežemo korenčkov pire in kalčke rdečega zelja. Pire pripravimo tako, da korenje očistimo, skuhamo, začinimo in dobro zmiksamo.

Jed so pripravili v restavraciji Brič (Dekani) za revijo Pet zvezdic, št. 2/2020.

Foto: Peter Irman

Deli na
06. 04. 2020
Kotlet krškopoljca s praženim krompirjem, kolerabino kremo in pečeno čebulo
06. 04. 2020
Jajčni namaz z dimljeno papriko
06. 04. 2020
Pehtrančki
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.