Skuhaj sam

Jajčni namaz z dimljeno papriko

06. 04. 2020

za 4 porcije

Sestavine

5 trdo kuhanih jajc
50 g masla
250 g skute
2 žlici kisle smetane
1 žlica gorčice
svež drobnjak
nekaj limoninega soka
1 žlička Kotányi dimljene paprike
Kotányi morska sol iz mlinčka
Kotányi mleti črni poper

Priprava:

Kuhana jajca olupimo in narežemo na majhne koščke. 
Nasekljamo drobnjak in ga dodamo jajcem. 
Dodamo še vse ostale sestavine in dobro premešajmo. Namaz postrežemo s kruhom.

DIMLJENA PAPRIKA: Dimljeno papriko odlikuje bogat, dimljen in rahlo sladkast okus, pridobljen s postopkom počasnega sušenja paprike nad dimom ognja iz hrastovega lesa. Njena polna moč okusa se razvije s kuhanjem na maščobi. Dozirajte previdno, saj v primeru izpostavljenosti previsoki temperaturi razvije oster okus. Odlična je za začinjanje ribjih jedi, močnejših juh in obar ter jedi na žlico, kjer običajno dodajamo prekajeno meso, na primer pasulj. Čudovit okus doda tudi raznim sirnim namazom ali pa jo preprosto potresete po siru in postrežete.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, številka 4/2020.

Foto in tekst: Kotanyì Slovenija

Deli na
14. 04. 2024
Ribana pašta s kremo iz divjih rastlin
14. 04. 2024
Čebulni obročki v pivskem testu in jogurtovo omako
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.