Skuhaj sam

Juha iz rdeče pese in rdečega zelja z ingverjem in koriandrom

08. 11. 2022

Za: 6 oseb
Čas priprave: 25 minut
Čas kuhanja: pribl. 30 minut

Sestavine

-30 ml oljčnega olja
-1 čebula
-2 stroka česna
-1 kos svežega ingverja v velikosti palca
-5 ml mletega koriandra
-2,5 ml mlete kumine
-1 manjše rdeče zelje
-650 g rdeče pese
-1,5 l dobre piščančje juhe
-1 pločevinka (400 g) narezanih paradižnikov
-ščepec rjavega sladkorja
-sol in poper

Za postrežbo

-grški jogurt
-sesekljani praženi lešniki

Priprava:

1. V ponvi z debelim dnom segrejemo olje in na njem do mehkega popražimo sesekljano čebulo. Nato dodamo strt česen ter olupljen in na drobno narezan ingver. Vse skupaj pražimo na majhnem ognju.
2. Dodamo koriander, kumino, naribano rdeče zelje in olupljeno ter na manjše koščke narezano rdečo peso. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo narezan paradižnik iz konzerve in rjavi sladkor. Premešamo in pustimo, da zavre. Nato dušimo toliko časa, da se rdeča pesa zmehča.
3. Juho s paličnim mešalnikom zmiksamo do gladkega. Postrežemo jo s kančkom grškega jogurta in sesekljanimi praženimi lešniki.

Tekst in foto: Guliver/Stockfood

Recept je objavljenv reviji Pet zvezdic v rubriki Čas je za martinove in jesenske jedi malo drugače, številka 11/2022.   Kupi izvod / Letna naročnina

Deli na
14. 04. 2024
Čebulni obročki v pivskem testu in jogurtovo omako
14. 04. 2024
Ribana pašta s kremo iz divjih rastlin
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.