Skuhaj sam

Mini orehova potica

12. 03. 2021

Testo

-500 g moke
-150 g mleka
-30 g kvasa
-100 g sladkorja
-4 rumenjaki
-100 g masla
-lupina ene limone

Nadev

-4 beljaki
-200 g sladkorja
-200 g mletih orehov
-10 g kakava
-vaniljin sladkor
-sok pol limone

Premaz

-1 celo jajce

Priprava:

Testo: Iz žlice moke in sladkorja, kvasa in mleka naredimo kvasni nastavek. Moko presejemo v skledo ter na sredini naredimo jamico. Vanjo zlijemo kvasni nastavek, dodamo razžvrkljane rumenjake, raztopljeno masla, preostanek sladkorja in nastrgano limonino lupinico ter dobro pregnetemo. Ko je testo gladko, ga pokrijemo in pustimo vzhajati 1 uro. Nato ga ponovno pregnetemo in pustimo vzhajati še pol ure. Medtem naredimo nadev.
Nadev: Beljake stepemo v sneg. Sladkor, mlete orehe, kakav, vaniljin sladkor in limonin sok dobro zmešamo. Dodamo sneg in ga nežno, a dobro vmešamo.
Na pomokanem prtiču testo tanjše razvaljamo (na debelino 2 do 3 mm). Enakomerno ga na tanko premažemo z nadevom. S pomočjo prtiča testo zvijemo, da dobimo tanek zvitek, ki ga narežemo na želeno dolžino. Mini potico pečemo v pekaču, obloženem s peki papirjem, na 175°C približno 30 minut.

Potico je pripravil chef Matjaž Cotič iz Koče na Kokoši
Članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 3/2021.  
Kupi izvod / Letna naročnina

 Foto: Peter Irman

Vsi recepti, ki so objavljeni v članku:
-Kuhan pršut s hrenom in pirhi
-Domač beli kruh
-Žolca iz svinjskih nogic
-Bakalar s polento na dva načina
-Krompirjevi njoki s šparglji
-Divji prašič s pečeno zelenjavo, kuhano šalotko in omako z rozinami
-Kvašeni orehovi štruklji (poglej video na YouTube kanalu revije Pet zvezdic)
-Mini orehova potica

Deli na
12. 03. 2021
Polnozrnata pica z gomoljnicami
12. 03. 2021
Temaki suši
15. 02. 2021
Miške z rozinami
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.