Skuhaj sam

Miške z rozinami

15. 02. 2021

Sestavine

-400 g moke
-10 g pecilnega praška 
-ščep soli
-3 jajca
-20 g vaniljevega sladkorja
-1 žlica sladkorja v prahu
-200 g kisle smetane
-rozine (poparjene in namočene v rum)
-olje za cvrtje
-sladkor v prahu

Priprava:

V prvi posodi združimo in dobro premešamo ali presejemo suhe sestavine (moko, pecilni prašek in sol). V drugi posodi stepemo jajca, dodamo oba sladkorja, kislo smetano in rozine, ki smo jih pred tem poparili in namočili v rum. Dobro premešamo in postopoma dodajamo ter vmešavamo pripravljeno mešanico suhih sestavin. Ves čas mešamo, da nastane zelo gosta masa, ki ji po potrebi dodamo še malo moke. 
V posodo za cvrtje nalijemo toliko olja, da bodo miške v njem plavale. Z ročajem kuhalnice preverimo, ali je olje dovolj vroče (okoli ročaja se morajo delati mehurčki). Z žlico oblikujemo miške in jih polagamo v olje. Cvremo jih toliko časa, da postanejo zlatorumene. Polagamo jih na papirnato servieto, da vpije odvečno maščobo. Pred postrežbo jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Miške je pripravila chefinja Mojca Trnovec iz Gostilne Mihovec.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 2/2021.  
Kupi izvod / Letna naročnina

 Foto: Peter Irman

Deli na
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
12. 02. 2024
Pekoč piščanec z indijskimi oreščki in papriko
12. 02. 2024
File postrvi z bučnim štrukljem in koprovo omako
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.