Skuhaj sam

Ocvrti ravioli z bučo in origanom

06. 05. 2018

za 4 osebe

Krompirjevo testo

750 g krompirja
300 g mehke moke
1 žlička soli
ščepec Kotányi mletega muškatnega oreščka
2 rumenjaka
60 g stopljenega masla

Rikotin nadev z bučnicami

250 g rikote
1 nasekljana šalotka
2 žlici prepraženih in nasekljanih bučnih semen
2 žlici bučnega olja
Kotányi črni poper iz mlinčka
sol

Bučna priloga

700 g buče maslenke
2,5 dl l belega balzamičnega vinskega kisa
2,5 dl vode
50 g želirnega sladkorja
Kotányi mleti ingver ali dve kolesci svežega ingverja
2 Kotányi cela klinčka
1 Kotányi zvezdni janež
2 jagodi pimenta
sol

Origanovo olje

2 do 3 žlice oljčnega olja
1 žlica Kotányi zmrznjeno sušenega origana

Ostalo

olje za cvrtje
vejica origana za dekoracijo

Priprava: 

En dan prej skuhamo cel, neolupljen krompir. Naslednji dan ga olupimo in dobro pretlačimo. Dodamo vse ostale sestavine in zamesimo gladko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in damo počivat v hladilnik za 30 minut.
Za nadev zmešamo vse naštete sestavine, razen rumenjakov, in začinimo po okusu. 
Za bučno prilogo damo v ponev vse naštete sestavine, razen buče, in pustimo nežno vreti 5 minut. Nato dodamo olupljeno in na kocke narezano bučo maslenko. Pustimo, da zavre, nato lonec odstavimo in pustimo, da se vse skupaj ohladi.
Testo tanko razvaljamo (debeline 5 mm) in izrežemo kroge s premerom 8 cm. Premažemo jih z razžvrkljanim rumenjakom in na sredino vsakega položimo nadev. Testo prepognemo čez nadev in robove dobro stisnemo skupaj. Raviole ocvremo v olju, segretem na 170°C. Cvremo jih toliko časa, da postanejo hrustljavi in zlato-rjavi.
Origanovo olje pripravimo tako, da zmiksamo oljčno olje in zmrznjeno sušeni origano. 
Ocvrte raviole postrežemo z bučo, vse skupaj pokapljamo z origanovim oljem in okrasimo s svežim origanom.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki Spoznavajmo začimbe, številka 5/2018.

Foto in tekst: Kotanyi Slovenija

Deli na
14. 04. 2024
Čebulni obročki v pivskem testu in jogurtovo omako
14. 04. 2024
Ribana pašta s kremo iz divjih rastlin
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.