Skuhaj sam

Pečen piščanec s korenčkom, krompirjem in jogurtovo pomako

11. 09. 2023

za 10 porcij

Piščanec

30 piščančjih kračic (3 na osebo)
50 g Kotányi začimbne mešanice za pečenega piščanca
100 ml Kotányi limoninega olja 

Korenje

1 kg mladega korenja
30 g Kotányi začimbne mešanice za krompir
1 šopek peteršilja
50 ml oljčnega olja

Krompir

1 kg voskastega krompirja
30 g Kotányi začimbne mešanice za krompir
2 žlici Kotányi zdrobljenega majarona
Kotányi črni poper iz mlinčka

Pomaka

2 žlici Kotányi zdrobljenih feferončkov
500 g jogurta
Kotányi morska sol iz mlinčka
Kotányi črni poper iz mlinčka

Priprava:

• Piščančje krače marinirajte v Kotányi začimbni mešanici za pečenega piščanca in Kotányi limonovem olju (ekstra deviško oljčno olje z dodatkom limonovega olja). Nato jih pecite v konvekcijski pečici na 170°C ( v navadni pečici na 190°C) približno 30 minut. 
• Neolupljeno korenje pecite na olivnem olju na zmernem ognju 15 minut. Tik pred kocem pečenja dodajte sesekljan peteršilj in Kotányi začimbno mešanico za krompir ter premešajte. 
• Krompir narežite na kocke in na kratko skuhajte. V ponvi ga nato prepražite na sončničnem olju in začinite z začimbno mešanico za krompir, majaronom in poprom.
• Za pomako zmešajte jogurt in čili ter jo začinite s soljo in poprom.
• Na krožnik servirajte tri piščančje kračke, dodajte korenje in krompir ter jogurtovo pomako. Okrasite s svežo citronko in postrezite.
Nasvet: Številne začimbne mešanica Kotányi so izjemno vsestranske in jih lahko uporabite za začinjanje rib, mesa ali zelenjave.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, št. 9/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Kotanyi Slovenija

Deli na
12. 07. 2024
Sipa in hren
12. 07. 2024
Krema pečenih jajčevcev s paradižnikom in kozjim sirom
12. 07. 2024
Gaspačo s pistacijevimi krutoni
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna