Skuhaj sam

Pečena čokolada z jabolki

06. 05. 2018

Sestavine

250 g čokolade Vahlrona
4 rumenjaki
4 beljaki
4 žlice sladkorja z vaniljo
sol
4 jabolka
cimet, sladkor
maslo
orehi za dekoracijo

Priprava:

Rumenjake in sladkor z vaniljo zmiksamo v kremo. Iz beljakov stepemo sneg. Čokolado stopimo na 60°C, vmešamo kremo iz rumenjakov in mešamo do gladkega. Počasi dodamo sneg in ga nežno vmešamo. Stresemo v pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo v pečici na 170°C približno 15 minut. 
Jabolka narežemo na tanke kolute in jih v ponvici na maslu popečemo. Tik pred koncem jih potresemo s sladkorjem in cimetom.
Na krožnik položimo topla jabolka in rezino pečene čokolade, nanjo še pol orehovega jedrca, in ponudimo.

Jed so pripravili v Gostilni Jakob Franc (Ljubljana), objavljeno v reviji Pet zvezdic, št. 5/2018.

Foto: Peter Irman

Deli na
14. 04. 2024
Čebulni obročki v pivskem testu in jogurtovo omako
14. 04. 2024
Ribana pašta s kremo iz divjih rastlin
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.